LIGE NU:

Aalborg Universitetshospital blåstemples internationalt for kræftscanninger

Som den første afdeling i verden indenfor billeddiagnostik er Nuklearmedicinsk Afdeling ved Aalborg Universitetshospital blevet akkrediteret efter en standard, der viser, at kvaliteten af behandling og forskning er i top.

Når lægerne på Aalborg Universitetshospital skal beslutte, hvilken behandling kræftpatienter skal have, scanner de ofte med det, der hedder FDG PET/CT.

Billederne fra scanningen kan vise tumorer og eventuel spredning – og så kan de påvise eventuelle tilbagefald. Derfor er de tit afgørende for hvilken behandling, kræftpatienter skal have.

Nu er billeddiagnosticeringen ved Aalborg Universitetshospital blevet akkrediteret efter ISO 15189-standarden. Noget, man har lagt mange kræfter i at blive.

Akkrediteringen betyder, at patienterne kan stole på, at afdelingen leverer den bedst mulige kvalitet – og at man hele tiden udvikler kvaliteten. Noget, der vil få stor betydning for patienterne.

quote Nu har vi papir på, at vi har fuldstændigt styr på kvalitet og procedurer.

Henrik Bertelsen, ledende overlæge på Nuklearmedicinsk Afdeling

- Med stigningen i antallet af kræfttilfælde, som man oplever på verdensplan, in mente samt det forhold, at en stor del af patienterne skal undersøges med FDG-PET/CT, er netop denne undersøgelse en af vores vigtigste. Nu har vi papir på, at vi har fuldstændigt styr på kvalitet og procedurer, siger Henrik Bertelsen, der er ledende overlæge på Nuklearmedicinsk Afdeling.

Akkrediteringen kan komme til at betyde, at man kan trække flere industrisponsorerede forskningsforsøg til Nordjylland.

- Deltagelse i internationale kliniske forsøg kræver dokumenteret kvalitet, og her viser vi, at vi har taget kvalitet seriøst. Derfor håber vi, at ISO-akkrediteringen vil bidrage til at gøre det mere attraktivt for lægemiddelfirmaer at udføre kliniske forsøg i samarbejde med os, siger Lars Jelstrup Petersen, der er professor og overlæge dr.med. ved Nuklearmedicinsk Afdeling på Aalborg Universitetshospital.