LIGE NU:

Aalborg Zoo genåbnede med en knude i maven

Zoo-direktør Henrik Vesterskov Johansen er spændt på, hvor mange gæster der dukker op, når de skal fremvise en negativ coronatest. I Ørnereservatet i Tuen har man valgt ikke at genåbne.

Torsdag var en helt særlig og glædelig dag i Aalborg Zoo. Udover solskin bød dagen nemlig også på genåbning.

Og zoodirektør Henrik Vesterskov Johansen var da også i strålende humør, og han glæder sig til, at Aalborg Zoo kan bidrage til den gradvise åbning af Danmark, som der er lagt op til.

Men for at komme ind som gæst i Aalborg Zoo skal man kunne fremvise en negativ coronatest, der højst er 72 timer gammel, Derudover gælder de almindelige restriktioner med blandt andet afstandskrav og afspritning – så åbningen er ikke helt bare lige til.

- Det er med en knude i maven, for vi ved ikke, hvor mange gæster, der kommer for at besøge os, og det er jo ikke omkostningsfrit med alle de foranstaltninger, og vores omkostninger ligger over et normalt år, og vi ved ikke, hvad vi får af indtægter, siger Henrik Vesterskov Johansen.

Frygter at impulsive gæster holder sig hjemme

Hos Aalborg Zoo er man i tvivl om, hvor mange gæster, der vil dukke op, så længe de nye og  skrappere restriktioner med krav om coronatest gælder.

- Jeg frygter, at mange vil sige, at et besøg i Aalborg Zoo er noget impulsivt, hvor de ser, at vejret er godt – de gæster vil nok ikke komme, siger Henrik Vesterskov Johansen.

En anden nordjysk forlystelse, Ørnereservatet i Tuen, valgte torsdag ikke at genåbne, selv om der også her er tale om en udendørs kulturinstitution.

Ifølge lederen af Ørnereservatet, Peter Frank Wenzel, bliver deres shows med store rovfugle anset som et arrangement, hvor folk sidder på tribunerne i modsætning til Aalborg Zoo, hvor gæsterne bevæger sig rundt i haven. 

Derfor gælder forsamlings-forbuddet på fem personer, og så få gæster ad gangen vil reservatet ikke holde åbent for.

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

Til forsiden

Til forsiden