Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Aalborgensere ligger i toppen når det gælder hussalg

Huse, der sættes til salg i Aalborg, sælges langt hurtigere end i næsten alle andre jyske kommuner.

Husene når knap at være til salg, før salgskontrakten er underskrevet hos ejendomsmæglerne i Aalborg Kommune.

Nye tal, som boligsiden.dk offentliggør tirsdag, viser, at Aalborg ligger i toppen af listen over den korteste salgstid på huse sidste år. Aalborg overgåes kun af Aarhus Kommune.

Så skal du til at have solgt dit hus, kan det gøres på 114 dage i Aalborg, og i Aarhus er det lige en dag mindre på markedet - 113 dage. Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk fortæller, at det særligt er, fordi byerne er store studiebyer, der tiltrækker mange unge mennesker.

- Dét mønster sammenholdt med, at de to byer tilbyder en stor diversitet i jobtyper, skaber en naturligt høj efterspørgsel på boliger, som vi kan aflæse i salgstiderne for huse, siger Birgit Daetz.

Længere nede på top 10-listen kan man finde Billund og Skanderborg, der har oplevet det største fald i salgstiden sammenlignet med tidligere. Her er det også en stor tiltrækning af de unge og unge familier, der har sørget for at husene i kommunerne hurtigere bliver solgt.

Nederst på listen ligger byerne Varde, Struer, Thisted og Lemvig. Her er salgstiden over 300 dage, hvor Varde har den længste salgstid på 328 dage.

00:28

Aalborg har de næstlaveste salgstider i Jylland

Luk video