LIGE NU:

Aalborgensiske byggepladser er ikke vintersikret: - Det er alt for voldsomt

Efter sikkerhedstjek på byggepladser i Aalborg er 4 byggepladser blevet anmeldt til arbejdstilsynet.

Kun 4 ud af 15 byggepladser, som Byggefagenes Samvirke tirsdag inspicerede i Aalborg, lever op til de vinterforanstaltninger, som arbejdstilsynet anviser på byggepladser. 4 af byggepladserne er allerede blevet anmeldt til arbejdstilsynet, mens 7 byggepladser skal have et nyt kontrolbesøg.

- Det er ikke tilfredsstillende. Det er alt for meget, at vi skal ud og genbesøge syv pladser. Og det, at vi anmelder fire pladser til arbejdstilsynet, er alt for voldsomt. Det burde være nede omkring 10 procent, vi overhovedet skal reagere på, siger formand for Byggefagenes Samvirke i Aalborg, Reidar Kogstad.

Byggefagenes Samvirke laver kontrolbesøg hver vinter for at se, om byggepladserne lever op til de sikkerhedsforanstaltninger, som kræves om vinteren.

Det er primært lysforhold, som bliver undersøgt, men også om der er afdækket for gennemtræk i bygninger og om adgangsvejene er i orden.

- I dag har vi slået ned på lys, der har manglet, det er adgangsveje, der ikke har været anlagt sådan, at man kan gå nogenlunde tørskoet og sikkert rundt på byggepladsen og så har der været et enkelt sted, hvor der har været gennemtræk gennem bygningen, forklarer Reidar Kogstad, og fortsætter.

- Det værste, vi har set i dag, er en byggeplads med nul lys på, hvor man er i gang med at montere spær. Var vi ikke kommet der, så havde man monteret spær kun med pandelamper.

De pladser, der nu er blevet anmeldt til arbejdstilsynet, vil senere modtage et kontrolbesøg fra tilsynet.

Lever de ikke op til sikkerhedsforanstaltningerne risikerer de at få en bøde eller at få et påbud og blive bedt om helt at ophøre arbejdet, til sikkerhedsforholdene er på plads.