02:12

Det er nok de færreste, der nogensinde har hørt om sportsudtrykkene bout og jam. Udtrykkene bliver brugt i sporten Roller Derby, der har sin inspiration fra USA. Men sporten er nået hele vejen til Aalborg og i weekenden blev der for andet år i træk afholdt en international Roller Derby konkurrence i Nørresundby Idrætscenter. Sidste år måtte Aalborg-holdet nøjes med bronze, så i dag var der lagt op til revanche.

Aalborgs Roller Derby kvinder tager sejren til international turnering

I weekenden var der lagt op til hårde tacklinger og seje ladies, da der blev afholdt internationalt Roller Derby-konkurrence i Nørresundby Idrætscenter.

Det er nok de færreste, der nogensinde har hørt om udtrykkene bout og jam i forbindelse med en sport.

Udtrykkene bliver brugt i sportsgrenen Roller Derby, der har sin inspiration fra USA.

Sporten bliver primært dyrket af kvinder og går kort fortalt ud, at spillerne, iført rulleskøjter, skal kæmpe sig igennem modstandernes forsvar for at score point.

Sporten er nået hele vejen til Aalborg, og i weekenden blev der for andet år i træk afholdt den internationale Roller Derby-konkurrence, The Northern Takedown, i Nørresundby Idrætscenter .

Her var det de lokale spillere fra Aalborg Roller Derby, der tog sejren. 

- Det er kæmpestort. Det er min anden turnering, og min første guldmedajle. Jeg har aldrig spillet så godt som nu, så det er mega optur at være Aalborg lige nu, siger medkaptajn og spiller hos Aalborg Roller Derby, Beate Stengaard Sørensen, da TV2 Nord fanger hende efter kampen.

Revanche over udenlandske hold

Sejren er særlig stor for kvinderne hos Aalborg Roller Derby, da de måtte nøjes med en brozenmedalje til turneringen sidste år.

Det er Aalborg Roller Derby, der selv har arrangeret turneringen, hvor i alt fem hold deltog. Udover Aalborg Roller Derby deltog fire internationale hold fra henholdsvis Sverige, Finland, Tyskland og England. 

Aalborg Roller Derby blev dannet i november 2012, og er den andenstørste klub i Danmark med 45 medlemmer. Det er kun roller derby-klubben i København, der har flere medlemmer end klubben i Aalborg.

I indslaget over artiklen kan du se, hvordan det så ud, da Aalborg tog sejren over engelske London Rockin' Rollers og vandt guldet til The Northern Takedown.