LIGE NU:

Aalborgs supersygehus presset på budget - skal spare 189 millioner kroner

På overfladen ser sygehusbyggeriet i Aalborg Øst godt ud, men byggebranchens boom udfordrer budgetterne.

189 millioner kroner kan i værste fald blive det beløb, Region Nordjylland skal forsøge at skære af budgettet for det nye superhus, der er under opførelse i Aalborg Øst.

Det fremgår af en ny kvartalsrapport fra Region Nordjylland til Sundhedsministeriet. På overfladen ser alt fint ud, og den foreløbige melding er, at man forventer at være færdig med byggeriet til tiden inden for det givne budget. Men samtidig lister rapporten 24 områder med risiko for, at budgettet skrider.

Det kan i sidste ende koste Region Nordjylland dyrt, hvis dét sker.

Årsagen til risikoen for budgetoverskridelse er ifølge P4 Nordjylland, at byggebranchen i Nordjylland lige nu oplever stærk vækst og stor efterspørgsel - det presser priserne på nogle af sygehusets licitationer, og på nogle af dem er der stadig ikke kommet bud, forlyder det.

Indtil nu har man undgået at skulle skære på sygehusbyggeriet og måske endda skære dele af sygehuset væk for at holde budgetterne. Det er blandt andet lykkedes ved at vælge billigere byggemateriale.

Det nye supersygehus skal efter planen stå færdigt i 2020. De kvartalsvise rapporter fra regionen til Sundhedsministeriet skyldes, at Region Nordjylland har fået tilsagn om lidt over fire milliarder kroner i statsstøtte til byggeriet.