Den 73-årige travtræner og kusk, Pauli Andersen, mener, at han har muligheder med den ene af de tre heste, han stiller til start med tirsdag. Foto: Mogens Jørgensen

Årets sidste løb: Travløb og krudt på Racing Arena Aalborg

TV2 Nord sender tirsdag direkte fra årets sidste travløb på Racing Arena Aalborg.

For første gang afvikler Racing Arena Aalborg travløb på en nytårsaftensdag. Ifølge banechef Lars Hellerup havde man stor succes sidste år med afvikling af løb på juleaftensdag.

- Vi havde en omsætning på fem millioner kroner, og der var flere mennesker end på en almindelig løbsdag, så jeg håber, at vi kan runde lidt over tre millioner kroner og forhåbentlig med mange tilskuere, siger Lars Hellerup.

Der er ni løb på programmet, og her dagen før løbet var der travlhed på væddeløbskontoret hos Lars Hellerup. Han var i gang med at pakke gratis poser med lidt nytårskrudt til børnene, og i morgen får de voksne et gratis glas champagne.

73-årig kusk er klar til start

På staldsiden er der som sædvanlig masser af aktivitet hos travbanens eneste faste træner og kusk, og også den ældste, 73-årige Pauli Andersen, der har haft fast stald i over 30 år på banen.

Jeg mener, at jeg har tre starter, men nok ikke så gode chancer for at vinde - måske en enkelt hest af de tre har jeg muligheder med.

Pauli Andersen, travtræner og kusk

Om det er alderen, der trykker, er uvist, men Pauli Andersen kan knap huske, hvor mange starter han skal køre nytårsaftensdag.

- Jeg mener, at jeg har tre starter, men nok ikke så gode chancer for at vinde - måske en enkelt hest af de tre har jeg muligheder med, siger den altid velforberedte og afholdte travtræner, som hver eneste dag undtagen søndag er at finde i sin faste stald, og hver dag er at finde i sulkyen bag en hest på en af de fineste og bedste travbaner i Danmark.

Banechef Lars Hellerup havde i dag travlt med at gøre klar til tirsdagens travløb. Foto: Mogens Jørgensen

- Banen er næsten som på en varm sommerdag, vi har nogen dygtige banefolk, så det er ikke banens skyld, hvis ikke jeg vinder nogen løb, siger Pauli Andersen.

Banechef Lars Hellerup lover, at alle folk når hjem og klæde om og være klar til Dronningens nytårstale klokken 18.00, da man regner med, at de ni løb er afviklet omkring klokken 14.00.

TV2 Nord sender direkte fra årets sidste løb på TV2 Nord Salto fra klokken 10.40 og frem til løbets slutning.

01:52 Luk video