LIGE NU:

AAU-professor får Grundfosprisen

I dag uddeles en af de største priser, vi har herhjemme, nemlig Grundfosprisen. Prisen på en million kroner går i år til AAU-professoren Kim Guldstrand Larsen

Professor i datalogi Kim Guldstrand Larsen fra Aalborg Universitet får i dag ’Grundfosprisen’. Prisen er på en million kroner, og er derved en af de helt store i dansk sammenhæng.

Kim Guldstrand Larsen modtager anerkendelsen for sin forskning inden for cyberfysiske systemer og bidrag til datalogien. Et felt hvor han har opnået store teoretiske resultater og samtidig har formået at omskabe dem til løsninger, der gavner industrien.

- Det er en stor ære for mig at modtage den her pris. Helt særligt glæder jeg mig over, at der ikke er stramme krav til, hvad prisen skal bruges til. Det betyder nemlig, at jeg har frihed til at vurdere, hvor jeg mener pengene bedst bruges inden for mit felt. Forskning trives ganske enkelt bedst, hvis man som forsker har frihed til at forfølge det, man nu engang vurderer er bedst for forskningen, siger Kim Guldstrand Larsen.

Grundfosprisen gives både som en påskønnelse af en enestående indsats, men også som en tilskyndelse eller inspiration til at fortsætte det gode arbejde.

- Min kontinuerlige drivkraft er at finde svar på spørgsmålet: ”Hvordan kan jeg vise, at det fungerer korrekt under alle tilfælde”, fortæller Kim Guldstrand Larsen og tilføjer, at listen af inspirationer er lang. Kompleksitet, big data, neurale netværk, kunstig intelligens og verifikation er blot få eksempler på det, der optager ham lige nu.

Prisen består af skulpturen ’Be-Think-Innovate’ samt et kontant beløb på en million kroner, hvor 250.000 går direkte til prismodtageren, mens de resterende 750.000 kroner går til videre forskning inden for området.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden