00:51

Udbygningen af Tranholmvej i Aalborg bliver nu en realitet. Det sker efter der tidligere i dag er opnået politisk enighed på Christiansborg om at bevillige 37,5 millioner kroner til projektet.

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Aftalen er på plads: Millioner til udvidelse af Tranholmvej

37,5 millioner kroner - så meget spytter staten nu i kassen, så Aalborg langt om længe kan få udvidet Tranholmvej til fire spor.

En bred politisk aftale, som blev indgået på Christiansborg fredag eftermiddag, sikrer nu vigtige millioner til Aalborg og Tranholmvej. Regeringen har fundet pengene i samarbejde med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre, SF og Konservative.

I alt sender de 37,5 millioner kroner mod Nordjylland, så adgangen til Østhavnen bliver væsentligt forbedret. Aalborg Kommune har budgetteret med, at hele udbygningen af vejen kommer til at koste 93 millioner kroner og har allerede selv afsat en stor del af pengene til projektet. 

 

Den politiske aftale har vakt glæde både på Christiansborg og på borgmesterkontoret i Aalborg.

- Jeg er kisteglad for det resultat, vi har opnået. Det er af stor betydning for Aalborg Kommune, byens erhvervsliv og ikke mindst havnen. Alle har kæmpet i flere år for, at det skulle lykkes, og det er vigtigt, at vejen udbygges. Samtidig vil det give et løft i Aalborg Øst, siger Rasmus Prehn, trafikordfører for Socialdemokratiet.

- Det er glædeligt og betyder udsigt til en meget voldsom vækst på havnen, godsmulighederne til og fra havnen og det er absolut afgørende for havnens udvikling, supplerer Thomas Kastrup-Larsen, (S), borgmester i Aalborg.

På budgetforhandlinger i næste uge skal de sidste penge til projektet findes. Det er nemlig et krav fra staten, at Aalborg selv betaler resten af projektet for at kunne modtage de 37,5 millioner kroner.