00:12

AKKC får nyt bæredygtigt Fundament

Champagnepropperne sprang bogstaveligt talt i dag, da Aalborg Kongres & Kultur Center inviterede til dåbsfest.

Dåbsbarnet er de gamle lokaler under Aalborghallen, der indtil nu har heddet Garderobegaden. Anledningen til dåben er nye bæredygtige tider. I dag markeret med nye træmøbler lavet af den sociale virksomhed Råt og Godt, der ligger i Aalborg.

Med nye bæredygtige møbler kunne direktør Nicolaj Holm svinge champagnesablen og døbe lokalerne "Fundamentet".

- Det her lokale har fået væsentligt større betydning igennem tiderne. I dag bruger vi det til udstillinger, og vi bruger det til loungeområder. Vi har fået bæredygtige møbler herned. Planen er også på et tidspunkt at udvide lokalet. Og det giver mening for os at sige, jamen det er fundamentet under Aalborghallen, og derfor skal det hedde ”Fundamentet”. Det fortæller meget mere om, hvilken betydning lokalet har, end blot at kalde det Garderobegaden, siger Nicolaj Holm, der er direktør i AKKC.

Fundamentet er langt fra indrettet færdig, og udover de mange genbrugsmøbler, der er med til at skabe loungestemningen, vil der også indimellem være bar i området, således også til de kommende dage med Cirkusrevyen. At indretningen sker med genbrugsmøbler er et led i Aalborg Kongres & Kultur Centers arbejde med at blive certificeret som Danmarks første bæredygtige eventsted.

00:31 Luk video