Foto: Arkiv TV2 Nord

AKKC lancerer ny billettype

Den nye billettype kommer til at hedde Spar2 og skal erstatte den nuværende abonnementsordning, der har eksisteret i knap 40 år.

Hvis man jævnligt er gæst i Aalborg Kongres og Kultur Center (AKKC), så skal man til at vænne sig til en helt ny billettype.

AKKC lancerer fra den 30. april nyt flerkøbssystem, som gør, at man får rabat ved køb af billetter til mere end en forestilling.

Billetsystemet kommer til at hedde Spar2. Spar2 billetterne er billetter til udvalgte forestillinger, og køber man billet til to af de udvalgte forestillinger, opnår man fra den dag en rabat på 50 kroner per billet, som også gælder alle efterfølgende køb af billetter til Spar2 forestillingerne.

- Vi har skullet finde en rabatordning, der kunne erstatte vores abonnementsordning, som vi kalder Stjernepakker. Men samtidig har vi også brugt muligheden for at kigge på, hvordan vi kunne give meget aktive kulturbrugere et økonomisk skulderklap og måske endda tiltrække nye kulturinteresserede på sæderne, fortæller Nicolaj Holm, som er administrerende direktør i AKKC.

Tiden er løbet fra abonnementsordning

I dag sættes forestillinger i salg med det samme, ofte både halve, hele og flere år før forestillingen går over scenen for første gang.

Den procedure har de senere år været upraktisk, da AKKC og mange andre kulturhuse med abonnementsordninger har måttet indse, at der bliver færre og færre forestillinger, som producenterne vil holde tilbage for, at man kan offentliggøre dem i forbindelse med en ny abonnementssæson går i gang.

- Vi har ikke følt, at den eksisterende ordning med Stjernepakker har været tilfredsstillende de senere år. Hverken for kunderne eller for os, der ikke har kunnet få tilstrækkeligt med kvalitative forestillinger nok til at lancere lige præcis i slutningen af foråret, hvor vi traditionelt har lanceret en ny abonnementssæson, siger Nicolaj Holm.

Læs også AKKC får nyt grønt look

Spar2 ordningen går i luften med en række forestillinger, og så vil der løbende komme nye til henover året, når AKKC køber dem og beslutter sig for, at forestillingen skal høre ind under Spar2 familien.

- Det er en dynamisk ordning, hvor vi hele tiden offentliggør nye forestillinger som Spar2 billetter. Og i modsætning til Stjernepakker, har vores trofaste kunder mulighed for henover hele sæsonen at vælge nye oplevelser til og samtidig opnå rabat, før foregik det én gang om året, forklarer Nicolaj Holm.