‘Alene Hjemme’-tyve på spil: Dummede sig under indbrud

Indbrudstyve har været på spil i et sommerhusområde i Egense. Har de mon ladet sig inspirere?

Natten til tirsdag var indbrudstyve på spil, der har visse ligheder med det de to karakterer Harry og Marv fra 'Alene Hjemme'-filmene. 

To sommerhuse på Kongeørnen i Egense, som er under opførsel, stod for skud. Det fremgår af Nordjyllands Politis døgnrapport

I det ene sommerhus kom tyvene ind gennem et vindue, der var afdækket med plastik og en fastmonteret plade. Ved et slag kunne pladen dog trykkes ind, og på den måde kunne de kravle ind sommerhuset. 

Her blev der blandt andet stjålet lamper, sildebensparket, et badekar, toilet og vask, to spejle samt værktøj.

I det andet sommerhus brød tyvene ind gennem en terrassedør, der blev brækket op med et koben. Her blev der stjålet troldtektplader, tagpap, en fugtmåler og fire designerstole.

Men selve indbruddene var åbenbart ikke nok for tyvene. De kopierede indbrudstyvene fra 'Alene Hjemme'-filmene ved at tænde for vandet, før de forlod det ene sommerhus. Gulvet blev derfor oversvømmet med vand i cirka ti centimeters højde.

Formentligt for at skjule deres spor, valgte de også at hælde en dunk med gulvprimer ud over gulvene i de to sommerhuse. Det resulterede i, at den røde væske hævede op og ødelagde al inventar, som tyvene ikke havde stjålet.

Men det kan have været en stor brøler. Én god ting kom der i hvert fald ud af det for Nordjyllands Politi. Fra den indtørrede primer kunne politiet nemlig sikre såleaftryk som spor.Seneste nyt

fra Nordjylland