Seneste nyt:

Allan har taget kampen op mod systemet 25 gange - og vundet hver gang

Allan Krogh har studeret hvert et komma og punktum i sin egen sag så grundigt, at massevis af fejl i sagsbehandlingen, er kommet til overfladen. Han har klaget over dem alle - og fået medhold hver gang.

Allan Krogh fra Storvorde har ikke tal på, hvor mange timer han har brugt, på at kæmpe mod sit forsikringsselskab og abejdsskadesystemet. Og desværre heller ikke på, hvor mange fejl i sagsbehandlingen han har fundet.

- Jeg synes, det er skræmmende, at jeg skal sidde og finde de fejl. Men jeg har gennemgået alle detaljer i min sag, og hvis jeg har følt mig snydt, så har jeg stillet spørgsmålstegn ved, om deres afgørelser har været rigtige, fortæller Allan Krogh

quote Jeg har gennemgået alle detaljer i min sag, og hvis jeg har følt mig snydt, så har jeg stillet spørgsmålstegn ved, om deres afgørelser har været rigtige

Allan Krogh, Storvorde

25 klager - 25 sejre

Han har måttet kæmpe for erstatninger for en dårlig ryg, et ødelagt knæ og flere mistede fingre. Han har desuden senere fået anerkendt posttraumatisk stres.

Det er da erstatningerne skal gøres op, at han opdager en række fejl i sagsbehandlingen af hans arbejdsskader:

- 25 ting har jeg klaget over i forhold til deres beregninger eller deres vurderinger, eller når de har fulgt vurderinger fra arbejdsskadestyrelsen. Og jeg har fået medhold i samtlige 25 ting og fået forhøjet min erstatning på samtlige 25 punkter, siger Allan Krogh

Ni års kamp - indtil videre

Foreløbigt har Allan Krogh kæmpet mod systemet i ni år sammen med sin advokat Marianne Fruensgaard.

På den tid har over 3000 sider med sagsakter vokset frem. Og det kan blive til endnu flere, for kampen er ikke slut endnu:

- Det der er kommet mest bag på mig, er de gange hvor han har fået ret. De gange hvor jeg har tvivlet og tænkt, at det er jeg ikke sikker på, at vi får medhold i, fortæller Marianne Fruensgaard

- Men så har han alligevel kæmpet sig til at få medhold, siger hun videre.

Allan Kroghs advokat Marianne Fruensgaard med de mere end 3000 siders sagsakter, det er blevet til i årenes løb
Allan Kroghs advokat Marianne Fruensgaard med de mere end 3000 siders sagsakter, det er blevet til i årenes løb
Foto: Jesper Bo Winther

Tager sagerne hele vejen

Metoden er tilsyneladende enkel. Hver gang Allan Krogh har fundet en fejl, har han forfulgt den til den bitre ende. Typisk gennem hele ankesystemet og flere gange helt til Folketingets Ombudsmand.

- Nogle gange har de svaret på mine spørgsmål, og andre gange ikke. Hvis ikke jeg har fået svar, så har jeg spurgt igen.. Og igen, siger Allan Krogh, der ikke har noget imod at blive kaldt forsikringsklienten fra Helvede.

quote Han vil virkelig undersøge enhver detalje i en sag til bunds, for at være sikker på, at han har det rigtige resultat. Allan er mere interesseret i at få retfærdighed end kroner og ører

Marianne Fruensgaard, advokat

Allan Kroghs egen beregning viser, at hans stædige kamp har givet ham mere end en million kroner i "ekstra" erstatning. Penge han altså havde krav på fra begyndelsen, men som han i første omgang ikke fik tilkendt:

- Han vil virkelig undersøge enhver detalje i en sag til bunds, for at være sikker på, at han har det rigtige resultat. Allan er mere interesseret i at få retfærdighed end kroner og ører, fortæller Marianne Fruensgaard.

- Han har helt klart en sag. Og de synspunkter og klager han har fremført, er fuldstændig valide, siger hun videre.

Mange opgiver kampen undervejs

Allan Kroghs vilje til at få en fair og fejlfri sagsbehandling er mere end sjælden. Det er antallet af fejl, han har fundet, ifølge ham selv, desværre ikke.

- Jeg har kendskab til temmelig mange sager, hvor andre er kommet til skade, hvor jeg kan sige, at alle dem, jeg har set på, de er blevet snydt for deres retmæssige erstatning på grund af fejl i sagsbehandlingen, siger Allan Krogh.

Han mener, at forsikringsselskaberne, Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Ankestyrelsen vinder langt de fleste tvivlsspørgsmål, fordi de fleste tilskadekomne opgiver kampen undervejs.

- Der er rigtig mange, der ikke tør tage den her kamp, fordi de risikerer, at miste deres erstatning når deres sag eventuelt skal gå om. Og så bliver de ofte rådgivet til simpelthen at lade være, og det synes jeg er urimeligt, siger Allan Krogh.

quote Der er rigtig mange, der ikke tør tage den her kamp, fordi de risikerer, at miste deres erstatning når deres sag eventuelt skal gå om. Og så bliver de ofte rådgivet til simpelthen at lade være, og det synes jeg er urimeligt

Allan Krogh, Storvorde

- Jeg kæmper videre, til jeg er færdig

Foreløbigt er det blevet til 3000 sagsakter, adskillige sager ved Ankestyrelsen og Folketingets Ombudsmand. Allan Krogh bliver ved, så længe han finder fejl i sin sag:

- Jeg kæmper videre, til jeg er færdig.

- Nu kører jeg på niende år og der kan da godt gå 5-7 år mere, men det er der ikke noget at gøre ved, siger Allan Krogh, der tidligere har været selvstændig erhvervsdrivende, men nu er førtidspensionist.

Per Larsen vil gå til ministeren: - Det er rystende

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

60_percent

play Coolshop er færdig med lagerflytning ved midnatstid

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

Til forsiden

Til forsiden