Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Alt booket: Valentinsdag er populær på nordjyske restauranter

Valentinsdag bliver mere og mere populært, og på et par af Aalborgs bedste restauranter har bordene i dag, den 14. februar, været booket længe.

Flere og flere danskere hopper med på bølgen og overgiver sig til fejringen af kærligheden på valentinsdag den 14. februar - det viser en ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Og også i Nordjylland er vi hoppet med på bølgen og går all-in på blomster, chokolade, små overraskelser og ikke mindst romantiske middage. Det mærker de blandt andet hos Restaurant Mortens Kro, hvor bordene til det særlige valentinsdags-arrangement for længst er booket.

- Vi har været fuldt bookede i cirka en måned, og vi har haft cirka 100 mennesker på venteliste til et bord. Så vi kunne have fyldt restauranten næsten to gange, siger Aksel Nielsen, der er tjener på Mortens Kro.

Mortens Kro har været et populært sted valentinsdag i flere år efterhånden, fordi restauranten gør noget særligt ud af dagen med både romantisk menu, særlige drikkevarer og ikke mindst en gave til kvinderne.

Menu tilpasset romantikken

Også et andet sted i Aalborg mærker de ekstra travlhed på årets mest romantiske dag. De 93 pladser hos Restaurant Fusion på havnefronten har været booket i et par uger.

- Det er ikke første gang, vi har lavet valentinsdags-middag, og det har altid været populært, siger overtjener hos Fusion, Lykke Kristiansen.

- I aften får vores signaturretter et twist, så de passer til det romantiske tema, og så er desserten helt ny på vores menukort - den er simpelthen lavet specielt til lejligheden, forklarer hun.

Aftenens gæster hos Fusion deltager også i lodtrækningen om en ring.

Flest mænd fejrer valentinsdag

Ifølge Dansk Erhverv er det i år markant flere danskere, der vil gøre noget ud af valentinsdag. Hele 24 procent af os er i det romantiske hjørne i år, mens det sidste år kun var 16 procent.

 

Det er især de unge og mændene, der vil markere kærligheden den 14. februar. Hele 39 procent af danskerne mellem 18 og 30 år vil fejre valentinsdag - og ifølge undersøgelsen forventer flere mænd end kvinder at overraske deres partner med en romantisk gave.