LIGE NU:

Alt udsolgt til fire dages jazz-festival: - Det tegner godt for næste år

Fra torsdag til lørdag har Aalborg dannet ramme om jazzfestivalen Supernova Jazz Blast, og alle koncerter har været udsolgt.

Normalt er det de nyeste radiohits og pumpende techno-rytmer, der brager ud af højtalerne på barerne i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Men lørdag fik gæsterne på baren El Mundo en noget anden oplevelse end den klassiske tur i "Gaden”.

18 musikere havde taget plads på baren for at spille bigband-koncert, og af dem måtte de fire trompetister stå bag bardisken for at gøre plads til hele bandet. Musikerne skulle spille afslutningskoncert på den fire dage lange jazzfestival Supernova Jazz Blast, der for første gang er blevet afholdt i Aalborg.

Festivalen begyndte torsdag og sluttede lørdag aften med bigband-koncerten. Den har budt på mere end 20 koncerter, og alle koncerter har været udsolgt. Det var derfor en meget tilfreds talsperson for festivalen, TV2 Nord talte med lørdag aften:

- Vi har solgt over 600 billetter, så det tegner rigtig godt for næste år, siger Lukas Bysted.

Aalborg tiltrækker internationale stjerner

Festivalen er arrangeret af musikforeningerne Jazz9tus og Meutiviti, og koncerterne har fordelt sig på El Mundo, Huset i Hasserisgade, 1000Fryd og Center for Dansk Jazzhistorie. Prisen har været 25 kroner per koncert, og publikum har både kunne høre lokale og internationale navne.

Lørdag var det for eksempel dirigenten Malthe Schiller, der var arrangør for bigbandet. Normalt arbejder han for verdens største jazz- og pop-orkester, det hollandske Metropole Orchestra.

Derudover bød koncerten på flere andre internationale musikere, og ifølge Lukas Bysted er Aalborg god til at trække internationale navne til byen:

- Vi har både enormt dygtige folk i landsdelen, og vi får også mange internationale folk til, der flytter til byen for at spille med os. Pianisten er fra Israel og har rykket kontoret herop og spiller, når han ikke turnerer i hele verden, siger han og peger på den israelske pianist Eyal Lovett, der blandt andet har været årets jazznavn i Berlin i 2017.

Herunder kan du se indslag fra lørdagens jazzkoncert:

De seneste fire dage har budt på mere end tyve jazzkoncerter i Aalborg. Musikfestivalen Supernova Jazz Blast er blevet afholdt for første gang på flere koncertsteder i Aalborg.