Københavns Byret mandag den 9. oktober 2017. LTF-leder Shuaib Khan får dom i byretten. Politi og "Loyal to Familia"-medlemmer foran byretten. Her køres Shuaib Khan formentlig væk, og tiljubles af de fremmødte LTF-medlemmer. Foto: Martin Sylvest, Scanpix

Anklager anker dom: Kræver LTF-leder Shuaib Khan udvist

Anklagemyndigheden kræver LTF-lederen udvist af Danmark, så nu ankes en sag om trusler om vold mod politiet til landsretten. Shuaib Khan er tidligere dømt for vold med døden til følge mod en 21-årige mand i Aalborg.

Den 30-årige Shuaib har samlet set tilbragt omkring ti år i fængsel, og har flere domme bag sig. Mandag fik han endnu en dom på straffeattesten. Khan blev idømt tre måneders fængsel og betinget udvisning, efter en sag om trusler om vold mod politiet.

Sagen kørte i Københavns Byret, og anklagemyndigheden havde lagt op til, at 30-årige Shuaib Khan skulle straffes med udvisning fra Danmark.

Han blev idømt tre måneders fængsel samt en betinget udvisning af Danmark med en prøvetid på to år. Københavns Byret valgte altså at gøre udvisningen betinget.

Statsadvokaten prøver derfor igen. Det oplyser Mikkel Thastum fra statsadvokaten i København.

- Anklagemyndighedens krav om ubetinget udvisning af LTF-lederen står uændret - kravet bør afprøves af landsretten, lyder det fra Mikkel Thastum.

Shuaib Khan er leder af banden Loyal To Familia, og er flere gange tidligere blevet dømt i voldssager. Det er fjerde gang på ti år, at han er tiltalt i en sag, hvor anklageren forsøger at få ham udvist.

Shuaib Khan har tidligere fået en dom på otte års fængsel for vold med døden til følge mod den 21-årige William Lennon Davis, der i april 2007 blev tæsket og stukket ihjel i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Khan undgik også dengang udvisning fra Danmark.

Shuaib Khan er født og opvokset i Danmark. Anklagemyndigheden har kæmpet for, at han skal udvises til Pakistan, da han ikke er dansk statsborger.