LIGE NU:

Arbejdsulykke: To altaner styrtet ned på plejehjem

Nybýggeri i Da Vinci Parken i Aalborg kollapsede. Ingen er kommet til skade.

To altaner på plejehjemmet Dansk Diakonhjem, der er under opførelse i Da Vinci Parken i Aalborg Øst, kollapsede i dag ved 13.30-tiden. Det er A. Enggaard A/S, der står for byggeriet.

Betonelementerne styrtede pludselig ned, og ifølge afdelingschef Kristoffer Styrup fra A. Enggaard A/S er det endnu for tidligt at sige noget om, hvad der er skyld i sammenstyrtningen.

- Jeg kan ikke sige, hvad der er sket. Der er ingen tilskadekomne, men den håndfuld håndværkere, der så hvad der skete, er selvfølgelig noget chokerede. Så nu handler det i første omgang om at tage hånd om dem, siger Kristoffer Styrup, der vil sikre, at håndværkerne får den nødvendige krisehjælp i det omfang, de har brug for det.

- Folk reagerer forskelligt. Nogen reagerer med det samme, hos andre kan reaktionen komme senere, siger Kristoffer Styrup.

Han har været i branchen i 15 år, og han har aldrig oplevet noget lignende og er selv chokeret over, hvad der er sket.

- Det er et lille hjørne af bygningen, der er styrtet sammen, og nu skal vi have undersøgt nærmere, hvad der er sket. Men det er selvfølgelig voldsomt, når tunge betonelementer pludselig styrter ned, siger Kristoffer Styrup.

Han forklarer, at man nu skal have løftet de sammenstyrtede elementer fra hinanden, så det er muligt at komme med et bud på, hvad der er sket.

Dansk Diakonhjem består af 54 boliger og skulle efter planen stå færdig til september 2020.