01:57

For første gang i 15 år er Aalborg vært for de skandinaviske mesterskaber i lerdueskydning. Til konkurrencen dystes der er i disciplinen nordisk trap og her er to nordjyder med på landsholdet.

Bang bang: Aalborg vært for stort stævne

For første gang i 15 år var Aalborg i denne weekend vært for skandinavisk landskamp i Nordisk Trap.

To nordjyske eliteskytter var fredag og lørdag med til at repræsentere Danmark, da der for første gang i 15 år blev afholdt landskamp i "Nordisk Trap" - en flugtskydningsdisciplin hvor det gælder om at ramme flest mulige af 25 lerduer - i Aalborg.

Den ene af de to nordjyder, der repræsenterede i rødhvide farver i kampen mod vores nordiske broderfolk fra både Sverige og Norge var Michael Iversen.

Inden den sidste af de indledende runder havde han ramt alle sine duer, men han var også realist:

- Energien er ved at være brugt op. Det er en sport hvor man skal være meget på, forklarer han.

Og selvom Michael Iversens energiniveau havde været helt i top, havde han været underdog. Skydning som sport er nemlig markant mere populært i Norge og Sverige, så hvor Danmark har omkring 80 eliteskytter i Nordisk Trap er der op mod 2500 nordmænd og ligeså mange svenskere, der skyder med på højt plan.

- Men vi gør det så godt vi kan, siger Michael Iversen.

Glade og stolte

De skandinaviske mesterskaber i Nordisk Trap bliver afholdt en gang om året og værtsskabet for turneringen går på skift mellem landene. Derfor var det inden denne weekend hele 15 år siden at mesteskaberne havde været i Aalborg, som har 670 medlemmer og dermed er landets næststørste.

- Det er meget stort. Indenfor Nordisk Trap er det det absolut største stævne i Skandinavien, forklarer Bo Larsen, der er den stolte formand for Aalborg Flugtskydningsforening.

- Vi er igang med at blive talentcenter under Dansk Skytteunion, så det er meget vigtigt for og - og den eksponering vi får via sådan et stævne kan måske tiltrække nye medlemmer fra hele Nordjylland, fortæller han videre.

- Det var ikke lige dagen

Michael Iversens fornemmelse for den sidste indledende runde skulle desværre vise sig at holde stik. Af de sidste 25 lerduer var det kun 20, der måtte lade livet til Michael Iversens gevær - og det rakte ikke til at gå videre mod finalerne.

- Det var ikke lige dagen i dag, fortalte Michael Iversen efter sin runde. Det er en sport hvor det er svært at ramme den rigtige dag, og det gjorde jeg så ikke lige i dag.