Bassogog sparkede Cameroun i finalen

AaB-spilleren Christian Bassogog kom på måltavlen, da Cameroun torsdag aften spillede sig i finalen i Africa Cup of Nations.

Successen fortsætter for AaB-spilleren Christian Bassogog. Den 21-årige offensivspiller var torsdag aften med til at sparke Cameroun i finalen i kampen om det afrikanske mesterskab for landshold, Africa Cup of Nations.

Her stod Cameroun i semifinalen over for Ghana, og med en sejr på 2-0 sikrede landet fra det vestlige Centralafrika sig en plads i finalen, hvor Egypten venter.

Første halvleg var jævnbyrdig, men forholdsvis chancefattig og endte derfor uden scoringer. Efter pausen kom Ghana frem til mest, men 72 minutter inde i opgøret bragte Michael Ngadeu-Ngadjui camerounerne på 1-0 efter en ghanesisk forsvarsfejl.

Ghana pressede i slutfasen på for en udligning, og det gav blottelser bagude. Christian Bassogog slap alene igennem, og AaB-spilleren lukkede tre minutter inde i dommerens tillægstid kampen med sin scoring til 2-0.

Christian Bassogog og Cameroun er altså klar til Africa Cup of Nations-finalen, som spilles på søndag.

Efter kampen blev Bassogog kåret til semifinalens bedste spiller.

Tidligere torsdag sendte Christian Bassogogs holdkammerater i AaB denne hilsen til ham: