LIGE NU:

Bassosog har taget vildt lønhop med Kina-skifte: Tjener 521.000 om ugen

Den tidligere AaB-spiller Christian Bassogog har formentlig gjort sin bankrådgiver henrykt med skiftet til kinesisk fodbold. Den camerounske offensivspiller tjener nu over en halv million kroner om ugen.

Det er gået stærkt for fodboldspilleren Christian Bassogog. Rigtig stærkt endda. For et år siden havde han endnu ikke spillet sig til en fast plads på AaB's hold, Camerouns landstræner havde aldrig hørt om ham og et større gennembrud så ud til først at ligge langt ude i horisonten.

På tre vilde uger i begyndelsen af 2017 ændrede alt sig for den 21-årige offensivspiller. Efter et stærkt efterår for AaB var Bassogog blev udtaget til Camerouns trup, der skulle spille Africa Cup of Nations i Gabon. Her henrykkede AaB'eren et helt kontinent, og han førte Cameroun til sejr i turneringen og blev selv kåret til turneringens bedste spiller.

Det flotte gennembrud medførte interesse fra en del klubber, og i februar blev Christian Bassogog solgt til den kinesiske klub Henan Jianye i en handel, som indbragte AaB omkring 50 millioner kroner. For Bassogog har skiftet til den økonomisk lukrative kinesiske liga også fået stor betydning.

Han tjener ifølge den engelske avis The Guardian svimlende 60.000 pund om ugen efter skat. Det svarer til en ugeløn på 521.000 kroner, hvilket er cirka 25 gange så meget, som AaB hver måned satte ind på camerounerens bankkonto.

- I min vildeste fantasi kunne jeg aldrig have forestillet mig, at jeg kunne opnå så meget. Det er svært for mig at finde ord, der kan beskrive det. Nogle gange vågner jeg om natten og spørger mig selv: Hvad har jeg gjort for at nå der til, hvor jeg er i dag?, siger Christian Bassogog i et stort interview med The Guardian.

Det er et noget anderledes liv, Bassogog lever i Kina end den tilværelse i Aalborg, han forlod. Den 21-årige eks-AaB'er bor på et hotel, bliver hentet af privatchauffør og har fået en af sine venner til Kina for at have selskab.

På banen er det også lidt større navne, Bassogog står over for i den kinesiske superliga i forhold til, hvem han mødte i den danske. Spillere som Ezequiel Lavezzi, Carlos Tevez, Ramires, Oscar, Hulk, Jackson Martínez, Axel Witsel, Ricardo Carvalho og Graziano Pellè spiller ligesom Christian Bassogog i Kina.