Bedste Merete er Nikolines hjertesag

28:42

Efter Nikolines bedstemor har fået pacemaker, har hun fået øjnene op for Meretes skrøbelighed. - Så er det jo MIG, der er den voksne og lige pludselig skal hjælpe, siger hun.

Efter Nikolines bedstemor har fået pacemaker, har hun fået øjnene op for Meretes skrøbelighed. - Så er det jo MIG, der er den voksne og lige pludselig skal hjælpe, siger hun. Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

Nikolines Bedste Bedste, 73-årige Merete, døjer med hjertet og har nu fået en pacemaker. Det har fået Nikolines øjne op for Meretes skrøbelighed.

25-årige Nikoline Hvidberg Brix kigger ofte forbi sin Bedstemor Merete, der bor på Havnefronten i Nørresundby. Så spiser de morgenbrød sammen og får lige vendt sidste nyt. Nikoline er Bedstemor Meretes første barnebarn og de to har altid haft et særligt bånd imellem sig. Merete besøgte ofte Nikolines i dagevis, da hun voksede op og gav hende fuld støtte og opmærksomhed. I dag er billedet lidt omvendt:

- Så er det jo MIG, der er den voksne og lige pludselig skal hjælpe. Nu er det mig, der er fundamentet, siger Nikoline, der gerne ledsager gerne sin Bedstemor til undersøgelser på sygehuset

Nu er det fandme min tur: Nu skal jeg køre. Nu skal jeg hente. Nu skal jeg vente. Fordi det har hun gjort for mig.

Nikoline, 25 år

De sociale medier

73-årige Merete følger stadig meget med i Nikolines liv bl.a.via de sociale medier. Nikoline har lært hende at bruge facebook og andre apps. Men ellers kan Merete også holde sig ajour med Nikolines gøren og færden på nettet, hvor Nikoline som "JustNikoline.dk" er en kendt blogger med op til 100.000 følgere: En helt ny blogger-verden, som Merete lige skulle vænne sig til. Hun havde nemlig allerede set Nikoline i rollen som sygeplejerske: 

- Det kunne jeg godt have tænkt mig, hun skulle have været. Men hun skulle jo selv bestemme, siger Merete, der i dag er stolt af sit barnebarns succes som blogger,  iværksætter og kendt ansigt.

Hun skal gøre, hvad hun føler. Og følge sit hjerte. Hvis det er det, hun gerne vil, så skal hun gøre det

Merete, 73 år

Fælles interesse for mode

På JustNikoline.dk-bloggen skriver Nikoline ofte om moden og netop her kan Bedstemor Merete sagtens følge med i Nikolines verden. De to har altid elsket tøj og hatte, så de kan godt finde på at klæde sig ud og hygge sig med det.

Neiii, er det din Bedstemor?! Hun er godt nok pæn! Så har jeg altid sagt: det skal jeg også være, når jeg bliver i den alder 

Nikoline, 25 år

- Hun er bare så ungdommelig og jeg tror, det er derfor vi connecter så godt, som vi gør. Altså hun er med på moden, og hun elsker farver og hygge. Og der er sgu ikke noget gammelt over hende. Det er der ikke. Altså hun er med i det program her! Det synes jeg er sprælsk nok for en ældre, hvor de hellere sådan tænker: NEJ! Det skal vi ikke have noget med at gøre. Men altså, hun var så rørt! Og det fortalte bare, at hun virkelig gerne vil være med til ligesom at udvikle sig selv, fortæller Nikoline. 

Kærestesorg

25-årige Nikoline og 73-årige Bedstemorkan tale om sammen om ALT - incl. kærestesorger. Også Meretes!

- Så synes jeg bare det er så fedt, hun kan snakke om kærester og fortælle. Selv i en alder på 74 år, så kan man have kæresteproblemer. Det viser bare mig: jamen, der er stadigvæk  - den dør sgu ikke, når jeg bliver ældre. Det kan være ligeså godt, som når jeg er gammel. så det er igen en rollemodel. Altså at der er LIV, selv om man går på pension. lyder det fra en lettet Nikoline.  

Intet varer evigt

I Nikolines familie er man vant til at snakke åbent om alt. Også døden og hvem der skal arve hvad. Men frem for alt om at huske at nyde livet og hinanden, mens vi har det. Intet varer jo evigt:

- Jeg tænker da på det hver dag. Det gør jeg. Og specielt når jeg har så travlt, som jeg har det nu. Så er det ikke altid man lige får snakket sammen. Og så kan jeg godt på et tidspunkt lige sætte mig og tænke: SHIT, Nikoline! NU skal du måske lige ringe til hende og høre, hvordan hun har det.

- Det har også lært hende at prioritere. At gøre det nu, hvor vi ved, vi kan! Fremfor vi venter til om to år eller om fem år, siger Nikolines mor, Merete Hvidberg Brix, der glæder sig over at hendes mor og datter har et særligt bånd. Også selv om det engang imellem føles, som om hun selv holdes udenfor.

Du kan også se tidligere programmer i serien BEDSTE BEDSTE HER

28:42

Har du en bedste bedsteforælder og hvordan er jeres forhold nu du er blevet voksen. Det sætter vi fokus på i serien ”Bedste Bedste”.

Luk video

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-  

Forsiden lige nu