Seneste nyt:

Bekymrede Siemens-ansatte fik svar

På et stort møde søndag kunne tidligere og nuværende Siemens-ansatte lufte deres bekymringer om konsekvenserne af arbejdet på vindmøllefabrikken.

På et møde søndag stillede Siemens Wind Power, Arbejdstilsynet, Arbejdsskadestyrelsen, Arbejdsmedicinsk Klinik og 3F sig til rådighed for de nuværende og tidligere ansatte på Siemens, der har bekymringer i forhold til deres helbred.

Bekymringer de har som følge af de mange historier om arbejdsskader og kroniske lidelser, ansatte formentlig har pådraget sig af at arbejde med de kemiske stoffer epoxy og isocyanater, der bruges i produktionen af vindmøllevinger.

- Vi håber, at de medlemmer, der er med i dag, kan blive guidet videre, så de ikke står med uvisheden om hvad de fejler, siger Benny Vinther Jensen, der er faglig repræsentant fra 3F.

En af de Siemens-ansatte der var mødt op til mødet i Aalborg Kongres og Kultur Center var Søren Christensen. Han arbejdede på Siemens' vindmøllefabrik i Aalborg fra 2000 til 2004, og han har siden haft et udslæt eller en eksem på sine arme og underben.

- Jeg er interesseret i at vide, hvad det kan være. Om det kan være fra da jeg var på Siemens.

Ifølge Danmarks Radio er foreløbigt 64 nuværende og tidligere ansatte ved Siemens blevet kronisk syge af at arbejde med de to kemikalier - og der kan være ligeså mange nye sager på vej.

Siemens selv siger, at de gør alt hvad de kan for at undgå nye arbejdsskader og -sygdomme.

- Vi har styr på sikkerheden med alle vores medarbejdere. De bliver konstant uddannet i hvordan de skal håndtere det her på den rigtige måde. Vi kan ikke undvære produkterne, men vi kan sørge for at vi har de rigtige værnemidler så medarbejderne er fuldstændig beskyttet, siger Michael Laub, der er kommunikationsmedarbejder ved Siemens.

3F er dog ikke helt enige.

- Vi forventer selvfølgelig at de hver dag arbejder på at gøre arbejdsmiljøet bedre, for der bliver altså stadig anmeldt arbejdsbetingede lidelser af medarbejdere på Siemens, så der skal gøres noget for at forbedre arbejdsmiljøet fortsat, siger Benny Vinther Jensen.

Søren Christensen kan efter mødet forhåbentlig se frem til en snarlig vished om hvad det er, der giver ham blødende sår på arme og ben og hvad det skyldes. Til mødet fik han nemlig en henvisning til Arbejdsmedicinsk klinik.

 

211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

musikbryggeriet afsnit 1

play De vil skabe et musikmiljø i Nordjylland: - Ellers flytter hele lortet til København

211127 Kaj Kirk

Hjortavler må skyde sit livsværk på grund af nye regler

211127 Ulykke 3

play 20-årig mand i kritisk tilstand efter bilulykke - blev fundet i et træ

Lasse Ellegaard og Rikke Borup Christensen

play Spøgelsesprogram fik det til at slå gnister mellem Lasse og Rikke

Til forsiden

Til forsiden