Foto: geri-jean/sxc.hu

01:10

1 af 2

Beskæftigelsen boomer i Aalborgs byggebranche

Der er gang i Aalborgs byggesektor, hvis man ser på en ny måling foretaget af Business Aalborg.

En ny måling fra Business Aalborg viser, at Aalborg oplever den højeste beskæftigelse i byggebranchen siden 2008. Siden 2011 er antallet af beskæftigede lønmodtagere vokset 24,7 procent.

Alene det seneste år er der skabt 10 procent flere jobs inden for byggeri i Aalborg, hvilket er dobbelt så meget som landsgennemsnittet, som ligger på 4,9 procent.

Sammenligner man Aalborg med Aarhus og København ligger de to større byer på henholdsvis 5,2 procent og 3,9 procent.

Den store vækst og høje beskæftigelses skyldes ikke mindst store bolig- og erhvervsbyggerier ved Aalborgs havn, siger Tonny Skovsted Thorup, der er erhvervschef i Aalborg Kommune.

- Efterspørgslen er og vil også fortsæt være præget af store offentlige investeringer, men denne efterspørgsel er nu også suppleret af privat kapital, blandt andet investeringer fra pensionsfonde.

- Det er en meget positiv udvikling, især når den lægges ovenpå et fortsat højt offentligt investeringsniveau, siger erhvervschef i Aalborg Kommune, Tonny Skovsted Thorup, og fortsætter:

Den største trussel mod den fortsatte vækst er flaskehalsproblemer. Konkret mærker virksomhederne allerede nu en mangel på elektrikere og VVS-teknikere.

Den demografiske udvikling forventes at forstærke tendensen, da store årgange af håndværkere går på pension de kommende år, mens der uddannes få faglærte.

- Vi ved, at der bliver enormt stor efterspørgsel på byggefaglige personer - både håndværkere, bygningskonstruktører, ingeniører og andre, efterhånden som det store sygehusbyggeri i Aalborg Øst for alvor kommer i gang, siger Tonny Skovsted Thorup.