Foto: Jesper Lange (Arkiv)

Beskæftigelsen når nye højder i Aalborg

Aldrig har der været så mange job i Aalborg som nu, og det får kommunen til at sætte ambitionen for beskæftigelse op.

106.294 job. Det er, hvad Aalborg Kommune kan prale af at rumme nu, og det er det højeste antal i kommunens historie. Samtidig er Aalborg en af de kommuner i Danmark, der oplever den største vækst i antallet af nye job.

Faktisk er væksten så stor, at kommunen netop har sat sit måltal for 2018 op fra 5000 nye job til 7500. Årsagen er, at der allerede nu ved udgangen af 2016 er skabt 4779 job i Aalborg Kommune.

Og det er en udvikling, der kan få selv den mest hærdede erhvervschef til at juble.

- Det er jo en sand fornøjelse at læse de nyeste statistikker. Aldrig har vi haft så høj en beskæftigelse i Aalborg. Alene i det seneste år er der skabt 3.096 nye job her i Aalborg. Vi har siden 2011 oplevet vækst i antallet af nye job, men nu er vi helt oppe i gear, siger Tonny Thorup, erhvervschef i Aalborg Kommune.

Langt de fleste nye job er skabt i industrien, som tegner sig for 900 ud af de godt 3000 nye stillinger. Men det er i bygge- og anlægsbranchen, at den største procentvise vækst skal findes. Her har bygningsboomet i Aalborg sørget for, at 459 flere personer har fået arbejde.

- De rekordhøje beskæftigelsestal hænger både sammen med det faktum, at mange af Aalborgs virksomheder nyder godt af den økonomiske fremgang både i Danmark og globalt, og at Aalborg oplever kraftig vækst i antal indbyggere, fortæller Tonny Thorup.

- Ser vi på Aalborg-virksomheder, er antallet af både udenlandsk-ejede virksomheder og eksport-orienterede virksomheder steget støt de seneste år. De mange nye job er et derfor et naturligt resultat af øget efterspørgsel på både service, viden og produkter ”Made in Aalborg”, fortsætter han.