LIGE NU:

Bierne på Egholm har fået ti nye hjem

Bierne på Egholm har fået nye faciliteter, som skal sikre bedre forhold for øens vilde bier.

Næste år vil Egholm summe af liv. Øen har fået ti nye bihoteller, som skal give øens vilde bier bedre vilkår. Det er såkaldte grønne agenter fra Aalborg Kommunes Miljø og Energiforvaltning, der står bag initiativet (er det det?).

- Vi har generelt en biodiversitetskrise, og rigtig mange af vores dyr har dårlige vilkår, og det gælder også bierne, som er vigtige for os. Derfor vil vi gerne gøre en indsats for de vilde bier, siger Zacharias Brix Madsen, Grøn Agent hos Miljø og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune. 

quote Havde vi tid og materialer nok, så kunne vi næsten ikke lave andet end at lave bihoteller på den efterspørgsel, der har været.

Sanne Blirup, ansat på VoksenBøgen.

Årsagen til de ringe vilkår for bier og andre vilde dyr er blandt andet brugen af sprøjtemidler samt at store dele af den danske natur er omlagt til landbrugsarealer.

Det største problem for de vilde bier er helt konkret, at de ikke har nogle steder at være. Men det er der råd for nu.

- Der kan de her flotte, dekorative bihoteller lavet i naturmaterialer være med til det, siger Lasse Olsen, rådmand i Miljø og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune.

De Grønne Agenter er heller ikke i tvivl om, at bihotellerne nok skal inspirere andre steder.

- Der er rigtig mange, der gæster Egholm hvert år, og ved at de går den her rute og ser de ti nye bihoteller, der er sat op, kan vi håbe, at flere bliver opmærksomme på den her problemstilling., siger Zacharias Brix Madsen.

Stor efterspørgsel på bihoteller

Det er borgere fra dagbeskæftigelsen VoksenBøgen i Vodskov, der har fremstillet bihotellerne til bierne på Egholm. Det gode initiativ har også allerede spredt sig til andre dele af Aalborg Kommune udenfort Egholm.

- Havde vi tid og materialer nok, så kunne vi næsten ikke lave andet end at lave bihoteller på den efterspørgsel, der har været, fortæller Sanne Blirup, ansat på VoksenBøgen.

Den gode historie er nemlig allerede ved at inspirere andre til at hjælpe bierne ved at sikre den bedre forhold i den vilde natur.

- Der har været en kæmpestor interesse fra folk som er blevet gjort opmærksom på, hvad vi har gjort for at hjælpe de vilde bier her på Egholm, som bare har spredt sig til andre folk, som også ønsker at hjælpe naturen, siger Sanne Blirup.

Fire gode råd: Sådan gør du noget godt for bierne i din have