LIGE NU:

Blå Kors åbner Nordjyllands største genbrugscenter

Der er penge i genbrug. Blå Kors mere end fordobler omsætning på 10 år og åbner kæmpebutik i City Syd i Aalborg.

Om en uge slår Blå Kors dørene op til en ny genbrugsbutik på 3.800 kvadratmeter fyldt med potter, porcelæn, legetøj, tøj til børn, kvinder og mænd, plader, bøger, sofaer, stole og kommoder. 

80 frivillige har knoklet i flere måneder for at gøre den nye butik klar til åbningen. Blå Kors Danmarks formand, Sven-Erik Jørgensen, klipper snoren

Det er mindre end et år siden, at Blå Kors Genbrug åbnede Danmarks største genbrugscenter i Horsens, og satsningen på endnu en stor butik er fuldt bevidst fra ledelsens side.

- Det er vores største butikker, som giver den bedste omsætning, og vi har stor succes med vores center i Horsens, så hvorfor ikke fortsætte og give nordjyderne samme mulighed for at shoppe genbrugsvarer i stor skala? Når folk vil bruge en halv dag i Ikea eller Bilka, så tror vi på, at de også gerne vil besøge et genbrugscenter med gode billige varer af alle slags. Tilmed er der altid overraskelser i en genbrugsbutik, siger chef for Blå Kors Genbrug, Jytte Jensen.

Salget af genbrug i Danmark er steget over hele landet de seneste år. Hos Blå Kors er omsætningen på genbrugssalg mere end fordoblet siden 2006, hvor den var på 21 mio. kroner, mens omsætningen i 2015 nåede op på 51 mio. kroner.

Overskuddet fra Blå Kors Genbrug går til Blå Kors Danmarks arbejde for udsatte børn og voksne, hjemløse og mennesker med misbrug i Danmark.