Aalborg Lufthavn oplevede i februar en nedgang på 5,9 procent sammenlignet med februar 2019. Foto: Aalborg Lufthavn

Blæst og usikkerhed om coronavirus påvirker passagertal

Aalborg Lufthavn oplevede tilbagegang i februar sammenlignet med samme periode sidste år. Aflyste fly på grund af dårligt vejr er en af forklaringerne.

Februar 2020 bød på en tilbagegang i Aalborg Lufthavn på 5,9 procent i sammenligning med den samme vintermåned sidste år – først og fremmest grundet udefrakommende faktorer som vejret og usikkerheden om coronavirus.

Således rejste 105.699 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i februar sidste år mod 99.486 passagerer i år. Det oplyser Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Læs også Aalborg Lufthavn: - Vi holder øje med coronavirus

Især indenrigstrafikken tegner sig for en tilbagegang, men også udenrigstrafikken oplever et fald. Til gengæld var der fremgang på 7,4 procent i antallet af charterpassagerer til og fra lufthavnen.

- Vi ser en lidt ærgerlig tilbagegang i februar, hvor vi havde forventet et noget bedre resultat, ikke mindst fordi der i år er 29 dage i måneden. Men stormene i Nordjylland, der førte til 10 aflyste fly, og usikkerheden omkring coronavirussens udvikling og den påvirkning dette har haft på rejser til østen, resulterer i en tilbagegang i februar. Først og fremmest i indenrigstrafikken, hvoraf mange rejsende jo skal videre fra København og ud i verden, men også i udenrigstrafikken generelt. Til gengæld glæder vi os over den fortsatte fremgang i chartertrafikken, som blandt andet skyldes den nye charterdestination, Hurghada, og flere afgange til Madeira og Gran Canaria, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Der var i februar i år 53.611 indenrigsrejsende til og fra Aalborg mod 60.088 i februar 2019, svarende til en tilbagegang på 10,8 procent. Antallet af rejsende til udlandet var på 31.773 i februar i år mod 32.481 sidste år, som resulterede i en mindre tilbagegang på 2,2 procent.