LIGE NU:

Børn øver sig på motionsglæde med cykelvask og madpakkesmørring

Mere bevægelse, mod på sund mad og brug af naturen og lokalsamfundet. Det er nogle af fokuspunkterne i et nyt projekt, som Aalborg Kommune deltager i. Børnehaven Strandparken i Nørresundby sætter fokus på et aktivt børneliv ved at inddrage den lokale cykelmand.

Ivrige børnestemmer og ringeklokker fylder luften ved Strandparken i Nørresundby. 

- Vasker du den sommetider, eller er det første gang, du har prøvet det, spørger Alex Steffensen fra Fri Bike Shop. 

- Det er første gang, svarer Johan Kirkebæk Tornbjerg.  

Børnehaven er med i et projekt, der hedder 'Børneliv i sund balance'. Projektet er bygget op om syv fokuspunkter, der alle skal være med til at fremme børns sundhed og trivsel. Et af punkterne er, at børn skal kunne cykle, når de starter i skole.

Derfor har børnehaven inviteret en af deres naboer på besøg i børnehaven. 

Alex Steffensen fra Fri Bike Shop brugte en formiddag på at vejlede børnene i, hvordan man skal holde sin cykel. Han foreslog blandt andet, at den skal vaskes en gang om ugen.

Ansvar for børns sundhed

Projektet handler om, at alle voksne i lokalsamfundet herunder forældre, sundhedspleje, dagtilbud, skole, foreninger og erhvervsliv tager fælles ansvar for et børneliv i sund balance. 

- Vi ved, at alle voksne omkring børnene har en stor betydning for børnenes sundhed, og vi bliver nødt til i fællesskab at skabe gode rammer for børnene. Vi har jo et samfund, hvor rigtig mange børn bruger rigtig meget tid i institutionerne, så selvfølgelig har de også meget at skulle have sagt, siger Kristina Thitgaard Poulsen. 

Et børneliv i sund balance indebærer, at hverdagen byder på masser af leg og bevægelse, sund mad og drikke, og oplevelser og nærhed. Alt sammen i et fællesskab med andre børn. 

- Det var jo oplagt at invitere cykelhandleren hen til os, så han kunne fortælle om cyklerne og fortælle børnene, hvordan man holder dem, siger Mette Futtrup, pædagogisk leder i Børnehaven Strandparken. 

Grøntsager og madpakker

Projektet skal foregå i et samspil med lokalsamfundet, så programmet for ugen er vidt forskelligt fra institution til institution.

På Gammel Lindholm skole samarbejder de med den lokale Netto i forhold til sund mad og drikke. Der fokuserer de på, hvordan man for eksempel bærer sig ad med at få smagt på nye grøntsager. Andre steder skal børnene prøve kræfter med madpakkesmøring, sprogfitness og sågar parkour.

Der er fokus på Børneliv i sund balance i hele uge 22. 

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Joakim Mæhle

Joakim Mæhle fra Østervrå cementerede dansk sejr

mæhle

play Glæde i Østervrå: Bageren sælger russere i Mæhles fødeby

20210423-115345-L-1920x1280we

Aalborgs rygende skorstene har skiftet betydning: Men kan den sorte cementprodukion blive grøn?

sankthansbål

Hold en brandsikker sankthans-aften

Til forsiden

Til forsiden