Borgerservice rykker ind på fem biblioteker: - Måske tager folk også en bog med

Hos Nibe Bibliotek havde flere valgt at benytte sig af den nye lokale borgerservice på åbningsdagen. Rikke Bach arbejder i Nibe, og ser frem til at få ny kollega fra borgerservice én gang om måneden.

Fra mandag 2. januar er det ikke længere nødvendigt for de mange beboere i de mindre byer i Aalborg Kommune at tage den lange vej til Rantzausgade i centrum for at få hjælp fra borgerservice.

Kommunen har nemlig valgt at åbne nye borgerservice-lokationer i nogle af lokalbibliotekerne i Nibe, Hals, Svenstrup, Vodskov og Storvorde.

- Nu bor vi lige rundt om hjørnet, så det er helt fantastisk, synes jeg, siger Claus Zoega, der netop er flyttet til byen med sin familie. 

quote Vi er en stor kommune geografisk, så det er dejligt, at man fremover kan få lavet et pas uden at skulle sætte en halv dag af til det

Jes Lunde (RV), rådmand for Sundhed og Velfærd, Aalborg Kommune

020123 Borgerservice på bibliotek emfj 5377

Glæde hos de lokale

Den lokale borgerservice vil have åbent én gang om ugen, hvor der er mulighed for hjælp til bestilling af kørekort og fornyelse af pas.

- Det er et godt tiltag, og det gør en stor forskel for vores familie, da vi ikke har en bil, og derfor er det her jo meget nemmere, fortæller Claus Zoega.

Allerede nu er der booket tider til borgerservice 14 dage frem i Nibe. Én af dem, der mandag fik hjælp, var Egon Hostrup og ægtefællen.

- Vi havde problemer med mit-ID, for vi kunne ikke scanne passet. Så er det jo svært, og så er det jo dejligt i Nibe, at man hurtigt kan smutte herned, fortæller Egon, der bor i Sønderholm.

- For os betyder det jo ikke så meget kilometermæssigt, men det betyder noget i forhold til parkering, og så elsker vi det lokale. Vi kan godt lide at komme her. 

020123 Borgerservice på bibliotek emfj 5374

Klar strategi

I Aalborg Kommune regner man med, at mere end 70.000 personer bor i såkaldte landdistriktsområder. 

- Vi synes, det skal være nemt også at bo i landdistrikterne, og det bliver nemmere nu, lyder det fra Jes Lunde (RV), der mandag klippede snoren og erklærede Nibe Bibliotek for åbent.

020123 Borgerservice på bibliotek emfj 5373

Ifølge rådmanden for Sundhed og Velfærd i Aalborg Kommune er landområderne en klar prioritet.

- Vi vil i Aalborg Kommune rigtig gerne gøre noget for at holde liv i landdistrikterne og for at holde liv i områderne. Det skal ikke være sådan, at alle skal ind og bo i storbyer. Det er en klar strategi fra os, siger Jes Lunde.

Ud af de cirka 130.000 ekspeditioner om året, borgerservice i Aalborg har, udgør 28 procent af dem personer fra landdistriktsområder.

Lukker andre steder

Hvor nogle åbner, lukker andre. Nordpå har Hjørring Kommune netop valgt at lukke flere borgerserviceafdelinger - blandt andet i Vrå på grund af besparelser. 

Hos Aalborg Kommune bliver udgiften dog ikke for høj, siger Jes Lunde.

- Det, at vi lægger det på bibliotekerne, hvor vi i forvejen har et hus, som har åbent, gør, at det ikke er så dyrt, som det kunne have været.

020123 Borgerservice på bibliotek emfj 5371

Åbningen af borgerservice er en slags genåbning, for inden kommunesammenlægningen var det nemlig en mulighed.

- Tidligere har der været et lignende tiltag, hvor en medarbejder fra borgerservice var ude på bibliotekerne, og det husker folk stadig, selvom det er 14 år siden. Så vi kan også mærke, der er et behov, forklarer Rikke Bach fra biblioteket i Nibe.

Åbningstider

Hals: Mandag klokken 15.00-18.00

Storvorde: Mandag klokken 15.00-18.00

Nibe: Mandag klokken 13.00-18.00

Svenstrup: Torsdag klokken 15.00-18.00

Vodskov: Torsdag klokken 13.00-18.00

Hun og de øvrige bibliotekarer glæder sig over at få nye kolleger.

- Det hænger rigtig fint sammen, og vi har allerede et samarbejde omkring brevafstemning, hvilket fungerer rigtig godt. Så vi glæder os til at samarbejde og byde ind. Og så kunne det jo være, folk ville tage en bog med, siger Rikke Bach, der er bibliotekar hos Nibe Bibliotek.

De nye borgerservicehjørner på bibliotekerne vil være med tidsbestilling. Her vil man på Aalborg Kommunes hjemmeside kunne booke tid på de respektive biblioteker.


Seneste nyt

fra Nordjylland