LIGE NU:

To børn dømt: Begik hærværk for 1,5 mio. kr. på Kennedy Arkaden

Retten i Aalborg kendte onsdag to unge skyldig i omfattende hærværk begået ved busstationen i Aalborg sidste år.

Der var skader på flere busser, personbiler og indgangspartiet samt en garagebygning, da fire unge sidste år blev tilbageholdt for hærværk begået på Kennedy Arkaden.

Der var tale om omfattende skader, som løb op i halvanden million kroner i alt.

quote Når man begår hærværk for halvanden million kroner, så er der tale om omfattende hærværk

Eva Madsen, anklagerfuldmægtig hos Nordjyllands Politi

Politiet frafaldt sigtelsen mod to af de unge, mens to andre altså blev tiltalt og i dag er blevet dømt for hærværket, der blev begået i september 2016.

En dreng fra Brovst, der på gerningstidspunktet var 15 år, og en pige fra Aalborg Øst, der var 16 år, blev idømt otte måneders fængsel for det omfattende hærværk.

På grund af deres unge alder blev fængselsstraffene gjort betingede. Anklageren fra Nordjyllands Politi fortæller, at de to unge blev dømt efter den strenge hærværksparagraf for hærvæk af betydeligt omfang.

 

- Jeg synes, at når man begår hærværk for halvanden million kroner, så er der tale om omfattende hærværk, siger anklagerfuldmægtig Eva Madsen fra Nordjyllands Politi.

Drengen nægtede sig skyldig i hærværket, imens pigen kendte sig delvist skyldig idet hun erkendte at have udøvet hærværk, men ikke i det fulde omfang.

Begge modtog dommen på otte måneders betinget fængsel og en prøvetid på to år, hvor de også vil blive fulgt tæt af de sociale myndigheder. De er i dag begge 17 år.

Ifølge anklageren er spørgsmålet om erstatning for skaderne blevet udskudt til civil behandling. 

Der er faldet dom i sagen om unges omfattende hærværk på busser og bygninger