Seneste nyt:

Bro over jernbanen på Vesterbro skal udskiftes – kommune opfordrer folk til at finde andre veje

Broen, som krydser jernbaneskinnerne på Vesterbro, er slidt ned, og derfor skal den nu udskiftes.

Snart begynder et større vejarbejde på én af Aalborgs mest trafikerede veje.

30.000 biler kører hver dag på Vesterbro i det centrale Aalborg, men snart får de mange bilister sværere ved at komme fra den ene ende af vejen til den anden.

Den 26. marts begynder arbejdet med at udskifte jernbanebroen. Den nuværende, tæt på 100 år gamle bro, skal rives helt ned for at en ny bro kan opføres.

quote Specielt i myldretiden vil der være noget længere rejsetid

Kim Brun Kristensen, projektleder

- Broen er meget slidt og har længe trængt til mere end blot en kærlig hånd, siger Kim Brun Kristensen, der er projektleder i By og Land i Aalborg Kommune.

Den 26. marts begynder det helt store arbejde med at udskifte jernbanebroen på Vesterbro i Aalborg.
Den 26. marts begynder det helt store arbejde med at udskifte jernbanebroen på Vesterbro i Aalborg.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

- Undgå Vesterbro

Jernbanebroen kører over Vesterbro lige ved lyskrydset til Hasserisgade, og er en del af et trafikalt knudepunkt i Aalborg, og derfor er det også Aalborg Kommunes forventning, at det vil påvirke trafikken på Vesterbro. Derfor opfordrer de bilister til helt at undgå vejen i alt den tid, arbejdet står på.


- Uanset hvad vi gør for at få trafikken til at glide optimalt, skal du som bilist væbne dig med tålmodighed og forberede dig på kø og omkørsel - og specielt i myldretiden, vil der være noget længere rejsetid på Vesterbro. Det vil derfor være en rigtig god idé at vælge andre veje som eksempelvis Kong Christians Allé eller Østre Allé. Og skal du krydse fjorden, så tag gerne Limfjordstunnelen, siger Kim Brun Kristensen.

Spærret i to perioder

Vejarbejdet på broen vil vare helt frem til den 16. september, og i to perioder vil broen være helt spærret på grund af vejarbejdet. Det er i påsken fra den 13. april om aftenen og til den 19. april om morgenen og igen i pinsen fra den 3. juni til den 7. juni. Men i de andre perioder vil Aalborg Kommune finde løsninger, så bilister kan køre gennem Vesterbro.

- Vejbanerne indsnævres, men det vil stadig være muligt at komme over broen i ét spor i begge retninger i næsten hele anlægsfasen. Og for at skabe det mest optimale flow i trafikken på Vesterbro, bliver Kirkegårdsgade, Hasserisgade og Prinsensgade spærret ud mod Vesterbro, fortæller Kim Brun Kristensen.

Vejarbejdet på broen vil vare helt frem til den 16. september.

Se indslag om forberedelserne til det store vejarbejde: