Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Broarbejde giver store forsinkelser hos busserne

Trafikken står næsten stille henover Limfjordsbroen, og det giver store forsinkelser hos den kollektive trafik.

Siden mandag har trafikken henover Limfjordsbroen stået nærmest stille, og køen opad Vesterbro i Aalborg er mange hundrede meter lang. 

Men vedligholdelsesarbejdet på Limfjordsbroen går ikke kun udover bilisterne - det har også store konsekvenser for den kollektive trafik, fortæller direktør hos Nordjyllands Trafikselskab, der varetager bustrafikken i Nordjylland, Thomas Øster.

- Det forstyrrer bustrafikken ret meget, specielt mandag var rigtig træls. Det har løjet en lille smule af tirsdag, og det virker som om, mange af de bilisterne, der kom fra sidevejene til Vesterbro, har fundet andre ruter. Vi moniterer situationen og ser om, vi skal gøre noget. De første par dage er altid de værste i sådan en situation her, men det er jo træls for kunderne, siger Thomas Øster.

  Foto: Per Frank Paulsen

Kun to spor over broen

Der skal lægges ny brolægning på Limfjordsbroen, og derfor er der kun plads til to spor henover broen i perioden 8. juli til 11. august. Det har indtil videre givet lange køer henover broen, og en simpel tur fra Nørresundby og over til Aalborg station kan, ifølge Rejseplanen, tage op til 16 minutter længere end normalt. 

- Lige nu følger vi situationen tæt. Mandag var det ret kaotisk med en meget lang kø henad Vesterbro. Tirsdag ser det væsentligt bedre ud, så vi giver det en dag mere. Men ellers kigger vi på, om der måske skal laves om i ruterne, siger Thomas Øster.

- Det kan eventuelt være, at regionalbusserne skal sætte sine passagerer af på Lindholm Station, hvor de så skal tage toget ind til Aalborg.

00:31 Luk video

Over et kvarters forsinkelser på busruter

Vejarbejdet har betydning for alle trafikanter, der skal passere broen. Cyklister og gående kan i perioder kun passere broen i den ene side. Fra Aalborg Kommune lyder opfordringen, at bilister skal vælge Limfjordstunnelen i stedet, så trafikken bliver mindst muligt påvirket af vejarbejdet.

Læs også Vejarbejde på Limfjordsbroen: Kun to spor farbare indtil august

- Det giver en masse forsinkelser for vores busser, og vi forsøger at informere vores kunder via Rejseplanen. Jeg kan kun opfordre til, at man holder med Rejseplanen, inden man tager bussen. Heldigvis er der mindre rejseaktivitet i den her periode, fordi der er sommerferie, siger Thomas Øster.

Aalborg Kommune har valgt at lægge vejarbejdet i sommerferieperioden, så færre bilister bliver generet af det på vej på arbejde. Vejarbejdet foregår på den nordøstlige side af broen fra klapfanget og ind mod Nørresundby.