LIGE NU:

Brostrøm stak selv nålen i Aalborg: - Tilslutningen har været helt fantastisk

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm besøgte torsdag vaccinationsstedet på Trekanten i det østlige Aalborg, hvor han vaccinerede flere borgere. Målet var at få flere til at lade sig vaccinere.

Mens Læsø kommune torsdag skrev historie ved at være den første danske kommune med alle borgere, der ønsker det, fuldt ud vaccineret - så halter Aalborg Kommune bagefter.

Derfor havde Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm personligt taget turen til Trekanten i Aalborg Ø. for at lokke flere til at lade sig vaccinere mod corona - og derfor øge den samlede danske flokimmunitet.

- Vi kan se, at der er nogle pletter hist og pist, hvor vaccinetilslutningen ikke er helt så høj, som vi gerne vil have den. Og her i Aalborg Øst er et af områderne, og derfor har kommunen jo lavet en rigtig flot indsats for at få folk informeret om det her. Og det har været helt fantastisk at se, hvor stor tilslutningen har været i dag, fortalte en begejstret Brostrøm, da TV2 Nord talte med ham under besøget.

VIDEO: Så Søren Brostrøm vaccinere på Trekanten i Aalborg Øst:

Sådan så det ud, da direktøren for Sundhedsstyrelsen selv stak de fremmødte borgere i vaccineskulderen.

Aalborg Kommune yder nemlig en særlig indsats i Lindholm og Nørre Tranders Sogn for at gøre borgerne i de områder opmærksomme på, at de har mulighed for at blive vaccineret.

Torsdagens drop-in-vaccination var netop arrangeret af Aalborg Kommune og Region Nordjylland for at lokke flere til at lade sig stikke. Og det virkede, fortalte Sundhedsstyrelsens direktør.

- Der bliver vaccineret nogen af dem, som ellers ikke ville blive vaccineret. Og noget tyder på, at det nok skal rykke nu. Da de åbnede her var der kø, og da jeg kom og skulle hjælpe med vaccineindsatsen, løb vi tør for vacciner, og de måtte ringe efter flere. Så det må siges at være en fantastisk succes, sagde Søren Brostrøm.

VIDEO: - Derfor er indsatsen vigtig, fortæller Søren Brostrøm:

Hør Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm fortæller om indsatsen i Aalborg.

Borgmester: - Fortjener stor anerkendelse

Under besøget på drop-in vaccinationsstedet på Trekanten fik Søren Brostrøm også lejlighed til at tale med repræsentanter for boligselskaberne, de frivillige og kommunens koordinerende indsats både i Løvvangsområdet og i Aalborg Øst. 

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen, var da også glad for, at Sundhedsstyrelsens direktør havde taget turen til det nordjyske for at hjælpe med at få flere vaccineret.

- Det er ikke nok at tale om større lighed i sundhed. Skal vi løfte sundheden i f.eks. Aalborg Øst eller Løvvangen, så skal vi ud til den enkelte borger og have dialogen. Det kan vi kun i et samarbejde med de lokale kræfter, sagde Thomas Kastrup-Larsen inden besøget.

quote Vi løb tør for vacciner, og de måtte ringe efter flere. Så det må siges at have været en succes.

Søren Brostrøm, direktør, Sundhedsstyrelsen

Borgmesteren fortæller, at samarbejdet bygger oven på de eksisterende indsatser i de to områder. Det er derfor helt naturligt, at der ydes en ekstra indsats i de nævnte områder:

 Sundhedsstyrelsen oplyser, at der i forbindelse med vaccinationsdagene også laves et evalueringsarbejde for at finde nogle af de barrierer, der måske gør, at der er borgere, der gerne vil vaccineres, men ikke får meldt sig til.

 Udover Aalborg Øst halter også Løvvang-området i Nørresundby bagefter det samlede antal vaccinerede borgere. Derfor var Løvvangshallens gymnastiksal torsdag lavet om til drop-in vaccinationssted.

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

Til forsiden

Til forsiden