LIGE NU:

Budgetforslag klar i Aalborg Kommune: Flere penge til børn og ældre

Tirsdag kunne magistraten i Aalborg Kommune fremlægge deres budgetforslag for 2020 – et forslag, der sender flere penge til de ældre og børnene.

Magistraten i Aalborg Kommune har de sidste dage kæmpet med at få et budgetforslag klar.

Tirsdag kunne de så fremlægge deres forslag til budgettet for 2020.

- Jeg synes, at det er et godt og anstændigt budgetforslag, som vi har lavet, siger borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S).

Behovet for pleje og omsorg af de flere ældre, der kommer til kommunen samt nye daginstitutioner er nogle af de ting, som magistraten har vægtet højt i deres nye budgetforslag.

- Med den viden vi har nu og så langt, som vi er kommet, så står jeg på mål for det her budgetforslag, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Den demografiske udvikling betyder, at der kommer flere ældre og små børn i Aalborg Kommune de kommende år, og derfor er de to områder noget, som magistraten har valgt at fokusere på i deres budgetforslag.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har fundet pengene til at bygge tre nye børnehaver – en i centrum; en i vest og en i Vodskov, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Ikke alt er røde roser

I Aalborg Kommune er der i år blevet 2.200 flere indbyggere. Det har fået magistraten til at omprioritere budgettet, og derfor alt ikke røde roser.

- Vi har lavet en del omprioriteringer for at få råd til de ting, som har været nødvendige for os. Blandt andet er der lagt op til en mindre reduktion af åbningstiderne i dagtilbuddene. Det er en af dem, som jeg tror vil få en del kritik, når vi kommer i gang med selve drøftelsen af budgetforslaget, siger Thomas Kastrup-Larsen (S).

Reduktionen af åbningstiderne i dagtilbuddene er dog ikke den største bekymring for Enhedslisten. Enhedslisten mener, at det bliver de arbejdsløse og udsatte mennesker, der ender med at betale for Aalborg Kommunes budget.

- Enhedslisten vil gennemgå Aalborg Kommunes budget kritisk for at finde penge til at fjerne de urimelige, asociale og skadelige forringelser, som dette budgetforslag lægger op til. Vi tror på, at det kan lade sig gøre, da vi nægter at tro på, at dette budget virkelig kan være et reelt udtryk for, hvad det socialdemokratiske byrådsflertal ønsker, siger gruppeformand for Enhedslisten i Aalborg Byråd, Per Clausen (Ø).