LIGE NU:

Byggejob til håndplukkede ledige

Foreløbigt har den nye uddannelse imponerende resultater. Stort set alle kursister kommer nemlig ud i et job.

AMU Nordjylland og Jobcenter Aalborg har stor succes med at uddanne ledige til byggebranchen. Hemmeligheden bag er, at to tidligere håndværkere udvælger de rette kursister, så de passer til branchen og dens arbejdsgivere.

Ivan Laustsen, der tidligere har været blandt andet tagdækker i mange år er glad for at han tog kurset.

- Det fik ligesom sat skik på, at det kunne være meget sjovt at binde jern og blande beton. Vi havde jo en underviser, som virkelig forstod at sælge varen, siger Ivan Laustsen.

Hans makker Tommy Kjær kom med en helt anden baggrund som social og sundhedshjælper. I dag har de begge arbejde på SPÆNCOM i Aalborg.

- Jeg var så heldig at komme i praktik herude, så det har været et stort plus for mig, at jeg har fået arbejde, siger Tommy Kjær.

På det seneste kursus har 11 ud af 15 mand allerede fået et arbejde, men tre mere er på vej. Den sidste fortsætter på en læreplads som struktur. Arbejdsgiverne er begejstrede for den nye uddannelse.

Christian Justsen, der er formand på SPÆNCOM i Aalborg siger:

- De er gode til at finde de folk vi kan bruge. Når vi får en mand i praktik i 14 dage kan vi se hvad han kan inden han starter. Vi kan bruge dem, hvis de har interessen og ellers kan komme op om morgenen.

 

Mogens Olesen er virksomhedskonsulent på Jobcenter Aalborg og med til at håndplukke kursisterne. Han er ikke i tvivl om, at succesen skyldes et unikt samarbejde mellem jobcenteret, AMU Nordjylland og arbejdsgiverne. Et samarbejde der er ”Vejen Frem”, som uddannelsen også hedder.

 

- Dem der skal bestemme om vi skal lave flere kurser på denne måde kan jo bare kigge på resultaterne, og det ved jeg også, at de gør. Vi har flere nye ting opå vej i støbeskeen, siger Mogens Olesen.