Poledance er en sport i fremgang i Danmark, og en kvinde fra Aalborg kan nu kalde sig Danmarks bedste. Foto: John Gress, Scanpix

Camilla fra Aalborg er Danmarks bedste poledancer

26-årige Camilla Behr Carlsen fra Aalborg vandt lørdag konkurrencen Danish National i poledance og er officielt Danmarks bedste i disciplinen.

Når folk hører ordet poledance, vil flere nok hurtigt vende tankerne hen mod visse natklubber, der kun holder åbent i de mørke nattetimer. Men poledance i en mere påklædt og sober udgave  er faktisk en hastigt voksende sport i Danmark, og en kvinde fra Aalborg er nu officielt Danmarks bedste i disciplinen.

Lørdag kunne 25-årige Camilla Behr Carlsen med bopæl i Aalborg nemlig lade sig hylde som vinder af Danish Nationals i poledance, der blev afholdt i Vejle.

- Jeg er bare mega glad. Jeg har poledancet i fire år og professionelt i ti måneder, så det er bare mega fedt at blive anerkendt for sit arbejde på den måde, fortæller Camilla til TV2 Nord.

Camilla er oprindeligt fra Faaborg, men har de seneste år haft sit eget poledancing studie i Aalborg. Hun havde regnet med en placering i top-5 til stævnet, og derfor kom det også som en stor overraskelse for hende, at hun endte med at vinde det hele og titlen som Danmarks bedste.

- Det var faktisk lidt et tilfælde, at jeg kom i gang med poledance. Jeg havde en veninde, der skulle til DM, og så fik hun mig med på at prøve det af. Jeg har altid godt kunnet lide at optræde, og hvis du vil optræde med poledancing, så skal du konkurrere, så det måtte jeg jo i gang med, fortæller hun.

Ved poledance-konkurrencen blev pigerne delt op i tre niveauer: beyndere, let øvede og professionelle. Camilla konkurrerer i den sidste kategori. Under konkurrencen skulle alle piger optræde, hvorefter de blev bedømt ud fra kriterier som performance, teknik og flow. Ved Danish Nationals kan pigerne maksimalt score 600 point. Camilla fik ved konkurrencen 592.

- Det er jo bare fantastisk. Jeg er lidt overrasket over, hvor godt det gik, også selvom mine veninder siger, at det var de ikke.

 Efter sejren er næste skridt for Camilla at deltage i en stor international konkurrence i Oslo i oktober. Hun er nu officielt Danmarks bedste poledancer. En titel hun er glad for, men som også har affødt meget forskellige reaktioner.

- Folk, der ikke kender til sporten, kan godt grine og tro, at jeg har vundet, fordi jeg har tjent flest penge inde på en stripklub. Men folk i miljøet og min familie er jo vildt stolte af mig, så jeg kunne ikke være mere glad, slutter hun.

Udover titlen løb Camilla Behr Carlsen også med 2000 kr i præmiepenge.