Carsten samler skrald i Flexjob: - Det er vigtigt at føle man gør en forskel

Projektet Flexskrald i Aalborg er blevet lidt af en succes for både erhvervsdrivende, Aalborg kommnune og fleksjobbere som Carsten Lindstrøm.

For fem år siden blev Carsten Lindstrøm ramt af en hjerneblødning. Det betød, at han måtte vinke farvel til sit faster arbejde som lagerchef, og siden har arbejdsevnen ikke været til en stilling på fuldtid. 

Nu har Aalborg kommune for alvor fået den tidligere lagerchef i gang. 12 timer om ugen er han ude at samle skrald hos byens erhvervsdrivende som en del af projektet Flexskrald. 

- Jeg vil ikke sige, at det er ligemeget, hvad man laver, fordi du skal være glad for det, du laver, men det er bare vigtigt, at du har noget at komme op til og måske føle, at du gør en forskel. Og det synes jeg lidt, at vi gør nu, fortæller Carsten Lindstrøm. 

Projektet er sat i verden af Aalborg kommune. Det gavner både de personer med behov for et fleksjob, men er også blevet en gevinst for kommunen og byens lokale virksomheder.

- Her kan vi egentlig tilbyde et job på få timer, men alligevel hver dag og så hjælpe detailbranchen og restaurationsbranchen nemt med at komme af med deres pap og plastik. Så vi synes jo egentlig, at det er et perfekt match, fortæller Martin Q. Hansen, der er projektleder ved Aalborg Kommune. 

Flere kan se idéen

Lige nu er der ansat fire personer i Flexskrald, der ugentligt afhenter pap og plastisk hos 13 virksomheder i Aalborg. 

- Det er jo super nemt for mig, at de kommer ind og henter tingene, og jeg ikke selv skal tænke på at køre på lossepladsen og køre bil ind og så videre, fortæller Maibritt Kitchim, der er indehavner af Kitchim Living i Aalborg. 

Men projektet kan vokse sig endnu større. Også udenfor Aalborgs grænser. 

- Vi er allerede blevet kontaktet af Thy Erhverv, som synes, det er vældig interessant, om som godt kunne tænke sig at lave noget tilsvarende i deres lokalområde, fortæller Martin Q. Hansen. 

Og mens de andre får styr på den slags, så nyder Carsten Lindstrøm og de andre, at de stadig kan komme op og lave noget for at tjene til dagen og vejen. Projekt Flexskrald drives med støtte fra EU har været i gang siden marts 2019. Det skal i første omgang køre i tre år. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland