LIGE NU:

Civil bilist tilbageholder stærkt beruset mand i kryds

Stor ros til initiativrig bilist fra Nordjyllands Politi, efter han lørdag eftermiddag fik tilbageholdt en meget beruset bilist.

Politiet kan takke en tilfældig bilist for, at en særdeles stærkt beruset bilist blev stoppet og holdt væk fra trafikken. Den berusede bilist, en 48-årig mand fra Svenstrup, kørte ad Nibevej og ind mod Aalborg, og det skete med en promille på et godt stykke over to.

Bag den berusede bilist kørte en anden bilist, og han undrede sig over, at den forankørende slingrede, og det virkede som om, bilisten var bevirket. Da begge biler nåede til kydset Nibevej og Letvadsvej (ved Burger King) blev der rødt lys, og den bagvedkørende bilist steg ud og fik kontakt til den 48-årige mand, som tydeligvis var fuld. Snarrådigt tilbageholdt han den fulde bilist og kontaktede politiet. 

- Det er godt gjort af bilisten at få ham væk fra vejen, og vi kom med det samme, da han ringede og fik taget prøve på den 48-årige bilist, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen fra Nordjyllands Politi.

Den 48-årige kunne blæse alkometeret op over to, og det er dermed langt over den tilladte grænse for, hvormeget sprit man må have blodet, når man samtidig sætter sig bag rattet. 

Den 48-årige fik konfiskeret bilen på stedet grundet den høje promille, ligesom han mister kørekortet og får en indkomstbestemt bøde.