Claus Meyer vil lære forældre om bæredygtigt mad
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Claus Meyer vil lære børnene at lære far og mor at undgå madspild
Claus Meyer vil holde foredrag for lærere i madkundskab landet over. De skal nemlig klæde deres elever på til at lære forældrene, hvordan man laver bæredygtig mad og bekæmper madspild.
Det er et aktuelt emne, kok Claus Meyer tager fat i, når han tager på tur også til Nordjylland hvor han vil fortælle om sit eget barndomskøkken fyldt med kød og stegemargarine til nutidens klimabevidste grønne køkken, som børnene skal tage deres forældre med ind i.
Mad er eksamensfag
For madkundskab igen blevet et prøve- og eksamensfag, og på de mange skoler er eleverne allerede godt i gang med at lære om bæredygtig madlavning via undervisningsmaterialet Verdensmål & Madkundskab, og nu er turen kommet til forældrene.
- Ikke alle små mennesker vokser op i en familie, hvor mor og far har ressourcerne til at videregive, hvordan man laver velsmagende mad og handler ansvarsfuldt. Her er det jo fantastisk, at vi i Danmark har faget madkundskab og tusinder af lærere, som går på arbejde for vores børn og lærer dem alt, hvad de ved, siger Claus Meyer.
Ifølge den erfarne kok og iværksætter er det første gang i historien, at det er børnene, der skal være læremestre for forældrene, og det skal madkundskabslærere være med til at støtte dem i.
De fem foredrag kommer til at løbe af stablen i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Fredericia, Roskilde og København. Tirsdag 5. april kommer Claus Meyer til Aalborg, og foredraget finder sted i Musikkens Hus.