LIGE NU:

Corona tvinger AAU og UCN til anderledes studiestart

Rammerne for årets studiestart på AAU og UCN er mere eller mindre på plads. Corona vil påvirke både sociale arrangementer og undervisning langt ind i efteråret.

Når flere tusinde nye studerende starter på en videregående uddannelse til efteråret, bliver det en andeerledes studiestart end normalt.

Den traditionelle morgenmad på Honnørkajen første skoledag er aflyst, og det samme er velkomstfesten, der plejer at blive holdt i Gigantium samme aften.

Det er, som med så meget andet i denne tid, corona, der er årsagen til den anderledes start på studierne.

- Vi kommer til at blive udfordret på vores logistik, på grund af corona, det kommende efterår, siger Lone Vestergaard, som er Studiechef på Aalborg Universitet.

Studierne står for egen velkomst

De nye studerende kommer også til at se langt efter de traditionelle rus- og hytteture. De er også aflyst som konsekvens af coronasituationen. Derudover vil den officielle velkomsttale fra Aalborg Universitets rektor, Per Michael Johansen og Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S) foregå via video.

I stedet vil studiestartsarrangenmenterne blive lagt over på de forskellige studier for på den måde at sikre, at fester og lignende kommer til at foregå sundhedsmæssigt forsvarligt. Tutorer, instruktorer og ikke mindst de nye studerende skal derfor finde nye måder at byde hinanden velkommen på, når sommeren er ovre, og studierne starter.

UCN: - Alt bliver anderledes

Også på UCN ser studiestarten anderledes ud i år. I stedet for at alle studerende møder på samme tid, har man på UCN valgt at dele den store gruppe op i fire, for at sikre god plads til velkomsten.

- Overordnet bliver det hele anderledes i år, på grund af corona, siger Henriette Rosa Eduardsen. Hun er Uddannelseschef på UCN.

Til studiestart låner UCN Aalborg Changs fodboldbaner, som ligger ved siden af skolen på Hobrovej i Aalborg. Indtil videre er planen, at der bliver rejst telte med god plads til alle, hvor velkomsten kommer til at foregå.

Undervisning bliver påvirket

Både på AAU og UCN forventer man også, at undervisning bliver anderledes i år. Blandt andet forudser Lone Vestergaard, at der bliver udfordringer med auditorieundervisning, hvor der stadig til efteråret skal holdes en meters afstand mellem eleverne.

- Vi skal lære af vores erfaringer fra et forår med corona og tage det bedste vi har lært med videre, siger hun.

På UCN har man gennemgået hele efterårets studieplan for at sikre logistikken ved de arrangementer, hvor flere klasser er samlet.

- Jeg tror hele efteråret vil blive præget af corona. Det kan nok ikke undgåes, siger Henriette Rosa Eduardsen.

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

155019160_3938959839460037_8925757446378534070_o

Fokus på ny fjordforbindelse: Stil spørgsmål til transportministeren

def_thumb,50_percent

play Nordjyske fiskere må ikke fiske i norsk farvand: - Gælden bliver større for hver dag, der går

Fjord FSTR

Fra Filippinerne til Hirtshals: Snart begynder jomfrurejsen for ny katamaran

aalborg håndbold

Aalborg Håndbold taber topkamp på hjemmebane - men forbliver på andenplads i ligaen

Til forsiden

Til forsiden