02:24

En gruppe frivillige har sørget for at uledsagede asylbørn i Nordjylland kan spille cricket flere gange om ugen

1 af 2

"Cricket er det bedste i mit liv"

En tidligere landstræner i cricket har nu sørget for at uledsagede asylbørn i Nordjylland kan træne hver eneste uge. Det gør en kæmpe forskel.

Ved  dyrskuepladsen i Skalborg er uledsagede asylbørn fra Vester Hjermitslev Børnecenter og Rovvig Børnecenter i dag inviteret til cricketkamp. Én af dem, der er med, er Wasif Tukhi  fra Afganistan. Han er flygtet alene til Danmark.

- Cricket er det bedste i mit liv. Det er godt for tankerne og også godt for mit fremtidige liv at komme og spille her. Det er afslappende, forklarer Wasif Tukhi. Han har de seneste 10 måneder boet på asylcenter i Nordjylland. Han har mistet sin far, mens mor og to brødre er blevet tilbage i hjemlandet.

- Jeg kom hertil, fordi der er mange problemer og krig i Afghanistan. Her er jeg i sikkerhed, fortæller Wasik Tukhi.

De senste fem måneder er cricket blevet en fast del af livet hos flere af de uledsagede asylsbørn i Nordjylland. Det er Ross McLellan fra Aalborg, tidligere landstræner på cricket-landsholdet i Danmark, der står bag. Ganske frivilligt er han begyndt at træne asylbørnene fra Vester Hjermitslev Børnecenter to gange om ugen.

- Det er jo helt fantastisk. Drengene kan slet ikke vente med at komme ud og spille cricket. Lige efter sprogskolen spiller de på et tæppe, som jeg har givet dem, og så kommer de til træning og spiller her på banerne i Skalborg. De er meget passioneret omkring sporten, siger Ross McLellan.

I dag er der så kamp mod Rovvig Børncenter. 

- Træningen og kampene har givet dem noget at lave, mens de venter på asyl. De har været traumatiseret, så det er afgørende for dem, at de har noget, de brænder for. Det er meget meningsfuldt,  forklarer pædagogmedhjælper på Rovvig Børnecenter, Scott Dichmann.

I hjemlandet Afghanistan er cricket en nationalsport. Drengene ser også op til mange af hjemlandets cricket-stjerner. Wasif Tukhi spiller også allerhelst cricket med kammeraterne hver eneste dag.  Han håber, at han engang kan komme på det danske landshold.

- Det er min store drøm. Derfor træner jeg gerne hver dag, siger Wasif Tukhi.

Se reportage fra kampen og høre mere fra Wasif Tukhi i fredagens udsendelse klokken 19.30.