Foto: ANDY BUCHANAN, Ritzau Scanpix

Curling-boom i Aalborg: Medlemmerne strømmer til

Nye medlemmer strømmer til curling i Aalborg. Tre gange åbent hus og nedsat kontingent har været en succes for Aalborg Curling Klub.

I Aalborg er der kommet hele 58 nye medlemmer under OL. Inden de danske curlingspillere kastede første sten ved OL i Pyeongchang for 2 uger siden, var der 25 medlemmer i curlingklubben i Aalborg, men satsningen med at holde åbent hus tre gange under OL har været en overvældende succes for Aalborg Curling Klub.

Medlemstallet er nu over på over 80, og de tre åbent hus arrangementer har været besøgt af tilsammen 400 interesserede spillere, så selv om OL på den sportslige front blev en dansk fiasko, så sejrede de i Aalborg på nye medlemmer.

Det danske kvindelandshold i curling kastede, fejede og råbte sig ind i mange danskeres hjerter ved vinter-OL i japanske Nagano i 1998, hvor holdet anført af skipper Helena Blach Lavrsen med en sølvmedalje sikrede Danmark den første - og hidtil eneste - medalje ved et vinter-OL nogensinde.

Curlingsporten fik sin store opblomstring i Danmark i 1998, da Danmark vandt OL-sølv. Antallet af curlingspillere steg fra 573 i 1998 til 1.017 i 1999, og medlemstallet lå i de efterfølgende år på nogenlunde samme niveau. I 2010 nåede Dansk Curling Forbund sit hidtidige topniveau med 1.258 spillere, men siden er det gået tilbage.

Den seneste opgørelse, som Danmarks Idrætsforbund har lavet, viser, at der i dag er 840 aktive curlingspillere i Danmark. Lige godt 40 af dem spillede før OL i de nordjyske curlinghaller, hvor Aalborg Curling Klub kunne mønstre 25 medlemmer og Frederikshavn Curling Club har 17 aktive spillere. Med den store tilgang  Aalborg er der nu omkring 100 aktive spillere i Nordjylland.