Cykelskur: Nyt liv til brugt møllevinge

Aalborg Havn har forvandlet udtjent møllevinge til dekorativt cykelskur.

Vindmøllevinger lever ikke evigt, og i de kommende år skal der kasseres en del udtjente vinger. Og der er faktisk mulighed for at bruge de store vinger til nye formål. Hos Aalborg Havn har man nemlig fået en rigtig god ide.

Her er en vinge forvandlet til et cykelskur, hvor de ansatte kan parkere. Det er Siemens Gamesa, der har afgivet den brugte vinge, som nu sørger for at holde cyklerne tørre året rundt. En hel vinge vejer 20 ton og er bygget til at være stærkest i enden, så det krævede en del udregninger, før projektet kunne lykkes. Ideen med at genbruge en vinge, der ellers skulle skrottes, kom fra en af Aalborg Havns ingeniører.

- Vi skulle bruge et cykelskur her, og vi har kigget efter nogle flotte modeller. Lige pludselig dukkede der et rigtig flot cykelskur fra New York op på nettet, og det ligner fuldstændig til forveksling sådan en vinge. Så der blev ideen bare serveret, og så var det jo bare at gå i gang med den store snittekniv, siger civilingeniør og miljøkoordinator Brian Dalby Rasmussen fra Aalborg Havn.


Seneste nyt

fra Nordjylland