Familien Vilsbøll fra Nørresundby er klar til at løbe deres rute på 10 kilometer. Foto: Mogens Jørgensen

I midten Thomas Norlan Hansen fra Aalborg Atletik og Motion, der var medarrangør af løbet. Foto: Mogens Jørgensen

1 af 2

Danmark løber hver for sig

Syv af Danmarks største løbsarrangører stod i dag bag et noget specielt motionsløb. Det var gratis at deltage, og man skulle selv starte sit løb hjemmefra.

Der var ingen start- og målområde, folk kom løbende fra alle hjørner i det indre Aalborg, da der kl. 11 i dag i blev sendt over 30.000 løbere afsted i hele landet på et noget specielt motionsløb - og i Aalborg deltog 1000 motionsløbere.

- I de her tider, hvor det ene store motionsløb efter det andet bliver aflyst på grund af covid-19, skal vi gøre noget, der kan få smilet frem for alle dem, der savner at løbe sammen, siger sportschef Thomas Norlan Hansen fra Aalborg Atletik og Motion, der var medarrangør.

- På bare 14 dage er det lykkedes at få stablet det her specielle løb på benene, og alene i går meldte over 7000 deltagere sig til, udtaler en stolt Thomas Norlan Andersen.

Lokker med is og pizza

Til ære for livesendingen på Facebook dukkede familien Vilsbøll fra Nørresundby, Mikael, Maria, og børnene Carl og Anna, op foran Spritfabrikken.

- Det er en ren hyggetur for os, siger farmand Mikael Vilsbøll, der har lokket Carl på ni og Anna på 12 år med til løbet, og der var vist både lokket med is og pizza.

- Det er et rigtig godt initiativ, og nu er vi selv glade for at løbe, så vi glæder os til 10 kilometer, siger mor Maria Vilsbøll, inden hænderne selvfølgelig bliver sprittet af, og familien sendes afsted, mens der bliver streamet live på Facebook af arrangørerne.

03:14

Foto: Mogens Jørgensen

Luk video

Deltog på løbebånd

Det var ikke kun udendørs i det fine vejr at man kunne løbe med. Den tidligere Para Olympiske løbedeltager, Michael Krarup Andersen fra Aalborg Øst, der er blind, havde valgt at deltage i løbet på sit indendørs løbebånd.

- Det går fint, jeg løber kun fem kilometer, men det er et rigtig godt initiativ. Jeg skulle selv have deltaget i det store Limfjordsløb, som nu desværre er blevet aflyst, så er det godt, man arrangerer sådan et løb her, siger en nu efterhånden svedig Michael Krarup Andersen, fordi løbebåndet er placeret lige i solen.

Da man selv kunne bestemme, hvilken rute man ville løbe, havde mange af deltagerne valgt at løbe hen over Kulturbroen - både frem og tilbage, også Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, der havde sin søn med på en 10 kilometer.

Kræfter til en slutspurt

Familien Vilsbøll havde også valgt at slutte deres 10 kilometer ved Kulturbroen, og der var endda luft til en spurt fra niårige Carl, der løb fra sin mor i spurten.

- Det var en rigtig god tur, og vi mødte mange som hilste og vinkede og ønskede god tur, så nu er det vist tid til en stor is, og så har vi jo lovet ungerne pizza til aften, siger Maria Vilsbøll. 

Alle de mange løbere, TV2 Nord mødte på turen, var i strålende humør, og mange var klædt i rødt og hvidt, og så hjalp det selvfølgelig også, at vejret viste sig fra den bedste side.