Foto: Martin Paldan

Danmarks største cykelevent starter i Aalborg

Når DGI Hærvejsløbet skydes i gang den 23. juni 2018, bliver det med en helt ny rute. Danmarks største cykelevent udvider oplevelsen, så man nu kan cykle fra nord i Aalborg til Viborg.

Danmarks største cykelevent målt på antal deltagere har udvidet sin rute med en tur på 125 kilometer fra Aalborg til Viborg. Turen bliver en del af eventet i 2018, når over 5.000 ryttere cykler over startlinjen.

- Vi er virkelig begejstrede for at kunne byde velkommen til DGI Hærvejsløbet her i Aalborg. Vi er altid glade, når arrangører udser vores by som ramme for en event, og den glæde bliver bestemt ikke mindre, når der er tale om så flot et arrangement som DGI Hærvejsløbet. Det er utrolig flot, at løbet har formået at få så højt et deltagerantal i løbet af så relativt kort tid, og jeg håber selvfølgelig på, at udvidelsen med den nye rute fra Aalborg til Viborg også betyder, at flere aalborgensere og nordjyder vil deltage, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S).

Første rute mod syd

Til hærvejsløbet i 2018 kan de mange cykelryttere vælge imellem ni forskellige landevejsruter i Danmark, hvor de indtil nu kun er gået fra syd mod nord. Men nu bryder arrangørerne med traditionerne og laver Aalborg-Viborg-ruten, der går mod syd. 

- Vi ser hele tiden på, hvordan vi kan gøre oplevelsen endnu større for vores deltagere. Vores formål er at give deltagerne en ekstraordinær oplevelse, så de får lyst til at bevæge sig mere og ikke mindst, at ikke-aktive får lyst til at prøve kræfter med løbet, siger løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Når Hærvejsløbet sætter igang den 23. juni 2018 vil der således være hele ni forskellige ruter at vælge imellem – fem på landevej og fire på MTB. 

De fem landevejsruter er på henholdsvis 275 kilometer (Flensborg-Viborg), 160 kilometer (Vejen-Viborg), 125 kilometer (Aalborg-Viborg), 70 kilometer (Nr. Snede-Viborg) og 45 kilometer (Funder-Viborg).

De fire MTB-ruter er på henholdsvis 165 kilometer (Jelling-Viborg), 110 kilometer (Bryrup-Viborg), 60 kilometer (Engesvang-Viborg) og 40 kilometer (Frederiks-Viborg).

DGI Hærvejsløbets historie:

  • DGI Hærvejsløbet havde i 2012 et testløb med cirka 50 deltagere. På baggrund af testløbet besluttede DGI og Viborg Kommune, at der var basis for at udvikle en stor motionsevent med fokus på bevægelse op langs Hærvejen.
  • Ved den første event i 2013 deltog i alt 850 ved DGI Hærvejsløbet. Dette tal var steget til 5.200 deltagere i 2017, hvilket gør det til Danmarks største årlige cykelløb.
  • Der er cirka 600 frivillige fra 17 forskellige foreninger involveret i DGI Hærvejsløbet. De står for starter, depoter, singletracks og vejvisning. For deres arbejde før, under og efter DGI Hærvejsløbet, modtager foreningerne honorar for deres indsats.
  • I 2015, 2016 og 2017 gik der over 1 million kroner ud til de frivillige foreninger fra DGI Hærvejsløbet til at understøtte foreningernes arbejde for at fremme motionsdeltagelsen i Danmark.