Foto: Aalborg Kulturskole

01:55

Nordkraft dannede lørdag rammen om en stor fejring af Kulturskolen i Aalborg.

1 af 2

Danmarks største kulturskole holder jubilæumsfest i Nordkraft

Lørdag var Nordkraft omdannet til en multiscene med hundredvis af optrædende musikere, dansere og malere, der fejrede dobbelt jubilæum for Aalborg Kulturskole.

Fornyende elektronisk musik, traditionelle big bands, spændende teater og lærerigt billedkunstværksted var blot nogle af de aktiviteter, som man lørdag kunne opleve i Nordkraft, da der var jubilæumsfest. Og det blev en hyldestfest til det klassiske og traditionelle - og en demonstration af det nye, der er på vej.

Aalborg Kulturskole er vokset siden starten som Aalborg Musikskole for 75 år siden til at være Danmarks største af sin slags med 5.500 elever og undervisning på over 50 lokationer.

- Det er især opløftende, at der kommer så mange, som er interesserede i det her kunstneriske. Og at de også får lov af deres forældre, siger Jan Jacobsen, der er leder ved Aalborg Kulturskole.

De klassiske musikskolefag dominerer stadig i Kulturskolen, men flere og flere skifter nu også bue og plekter ud med beatpads og rytmebokse.

Jeg har næsten prøvet det hele. Jeg spiller både guitar, bas og trommer. Men nu kan man jo få det hele ned i en boks, og det er jo super smart, siger Nikolaj Madsen, der er elev på Kulturskolen. 

Traditionelt eller ej - kulturskolen så populær, at der står mere end 1000 elever på venteliste.

- Det giver os meget tro på fremtiden og at vores fag også betyder noget for børns udvikling og dannelse, siger Jan Jacobsen.