DBU og Aalborg Kommune forlænger aftale, der gør Aalborg til U21-landsholdets hjemmebane til og med 2021. Foto: Ander Kjærbye / DBU

DBU forlænger med Aalborg

Aalborg og DBU udvider aftale om landskampe og fodbold-sundhed.

Aalborg er fortsat hjemby for U21-Herrelandsholdet til og med 2021. Det står fast, efter Dansk Boldspil-Union og Aalborg Kommune har forlænget og udvidet en aftale om landskampe og fodbold-sundhed. 

Aalborg Stadion bliver i forbindelse med aftalen også vært for en A-landskamp, når Danmark spiller træningskamp mod Luxembourg den 15. oktober. 

- Både spillerne og staben rundt om U21-Herrelandsholdet har altid følt sig hjemme i Aalborg og været glade for opbakningen, rammerne og de gode resultater. Derfor er det fantastisk, at Aalborg fortsætter som hjemmebane for Danmarks mest talentfulde spillere og kommende landsholdsstjerner, siger Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU. 

Den nye aftale mellem DBU og Aalborg Kommune skal i endnu højere grad få aalborgenserne til at bevæge sig og være en del af et fællesskab gennem fodbolden. Aftalen, der er indgået på markedsvilkår, indebærer blandt andet, at skoleprojektet '11 for Health', der øger børns sundhed og trivsel, bliver en del af idrætsundervisningen på tre skoler, mens 'Fodbold Fitness' skal få flere op fra sofaen og ud på grønsværen.

- Fodbold er en af de største folkesportsgrene i Danmark og samler rigtig mange mennesker. Fodbolden kan få mange flere til at bevæge sig og lige så vigtigt: blive en del af et fællesskab. Det er fantastisk, at vi nu sammen med DBU laver projekter, der kan være med til at højne folkesundheden, siger en glad Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

UDVIDET AFTALE MELLEM AALBORG OG DBU

  • DBU har indgået velfærdsalliancer med 22 af landets kommuner, og aftalen mellem DBU og Aalborg Kommune løber til og med 2021.
  • Aalborg er hjemmebane for Herrelandsholdets venskabskamp mod Luxembourg d. 15. oktober.
  • Den næste U21-Herrelandskamp er en testkamp den 6. september mod Ungarn, og så møder de Rumænien den 10. september. Begge kampe spilles på Aalborg Stadion.

    DBU og Aalborg Kommune forlænger aftale, der gør Aalborg til U21-landsholdets hjemmebane. Foto: Ander Kjærbye / DBU