LIGE NU:

De første nordjyder vaccineres i eget hjem

Fredag 5. marts vaccineres de første nordjyder i eget hjem. Det er ældre over 65 år, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, og som ikke kan transporteres til et vaccinationssted.

Da ældre over 65 år, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje blev tilbudt vaccination mod covid-19, måtte en lille andel ældre i Aalborg sige foreløbigt nej tak, fordi de ikke kunne transporteres til regionens vaccinationssteder.

Nu har regionerne fundet en løsning, som gør det muligt at vaccinere med Pfizers vaccine i eget hjem. Fredag modtager de første syv nordjyder derfor første stik i eget hjem. Det bliver paramedicinere fra Region Nordjylland, som udfører vaccinationen.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Og i Aalborg Kommune er der glæde over de forestående vaccinationer:

- De ældre over 65, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje er nogle af vores mest sårbare ældre. De immobile ældre - dem, der ikke kan forlade hjemmet for at blive vaccineret - er nogle af de allermest sårbare i målgruppen. Derfor er det en begivenhed, som vi i den grad har ventet på og set frem til, siger direktør Jan Nielsen fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

I Aalborg Kommune afventer cirka 70 ældre over 65, som modtager både praktisk hjælp og personlig pleje, vaccination i eget hjem.

Derudover venter også en mindre gruppe af ældre på plejehjem (målgruppe 2), som på grund af for eksempel sygdom ikke kunne vaccineres i tidligere runder på plejehjemmet, også på hjemmevaccination. Det samme gælder et antal immobile ældre over 85+ (målgruppe 3), som heller ikke kan transporteres til et vaccinationssted.