De forsvarende danske mestre presset ud i kamp syv: - Jeg tror, det bliver ulideligt spændende

Aalborg Pirates går i aften på isen i Gigantium. Måske for sidste gang i denne sæson.

Kvartfinaleserien begyndte med en lussing af dimensioner.

De forsvarende danske ishockeymestre i form af piraterne fra Aalborg tabte hele 11-2, da Rungsted blev budt velkommen til første kvartfinalekamp for præcis 14 dage siden.

I aften står de nøjagtig samme sted i seriens syvende kamp, men resultatet bør og må ikke blive det samme. I hvert fald hvis aalborgensernes selvforståelse skal bestå.

Spørger man klubbens administrerende direktør om, det er en overraskelse, at de står i denne situation, lader svaret vente lidt på sig.

- Vi har hele tiden vidst, at den her serie mod Rungsted ikke ville blive nem. De er jo et hold, der ikke burde slutte nummer otte, men det gjorde de, og det er her, vi er nu, siger Lars Laursen.

Mulig økonomisk konsekvens

- Det er klart, der er altid forskellige scenarier, i det man laver, og de scenarier har jeg selvfølgelig oppe i hovedet, men lad os nu spille om det først, siger Lars Laursen.

De økonomiske tab ved et eventuelt nederlag er svære at sætte ord på. 

- Man mangler to hjemmekampe i en semifinaleserie, og det er der selvfølgelig noget omsætning i, men der er jo også nogle udgifter i at skulle spille en semifinale i Herlev. Men der er selvfølgelig noget tabt indtjening, det er der.

Et eventuelt tab vil altid være usikkert, for ingen ved, hvor langt Aalborg Pirates kan tage det i denne sæson, men sikkert er det, at hvis de taber fredag, så mister de to sikre semifinalehjemmekampe.

Forventer en kogende isarena

Der er 4.400 billetter i salg, og øllene er købt ind. Faktisk så meget øl, at leverandøren måtte omdirigere en lastbil med et par tusind liter ekstra i retningen mod Gigantium.

- Vi forventer rigtig mange mennesker. Jeg tænker da, de fleste har lyst til at komme, når der er så meget på spil. Så det tryk, det giver, håber vi da på, kommer til at hjælpe os, siger Lars Laursen.

Skulle det ske, at Aalborg Pirates ikke vinder fredag, og de dermed er ude af spillet om trofæet, har de dog ikke købt så meget øl ind, at de får problemer med at afsætte det.

- Vi får øllet til at passe, tror jeg. Men jeg ville ikke have noget imod at lave en bestilling mere til i næste uge, lyder det kækt fra den administrerende direktør.

Nummeret til leverandøren er ikke langt væk, så hvis de skal spille semifinale i Aalborg, skal der nok nå at komme nye forfriskninger.

Tror stadig på det

Selvom aalborgenserne var foran 3-1 i serien og nu har tabt to kampe i træk, så går de i aften ind til en vaskeægte vind eller forsvind-kamp. Noget, der gerne skulle gøre en forskel.

Er det en fiasko, hvis I ryger ud i aften?

- Det er ikke det mål, vi har sat os - vi forsøger som minimum altid at komme til semifinalen. Men det er jo sport, og de andre hold gør også deres bedste for at komme videre, men jeg synes ikke, det er en fiasko, siger Lars Laursen.

Troen på videre avancement er da også stadig intakt. 

- Jeg tror, vi vinder. Jeg vil gerne, at det bliver knap så spændende, men jeg er bange for, at det bliver ulideligt spændende. Jeg håber bare, vi kommer fra kampen med flere mål en Rungsted. Og gerne mange flere, men ét kan også gøre det.

Aalborg Pirates tørner sammen med Rungsted Seier Capital i aften klokken 19:30, og kampen kan ses på TV2 Sport.


Seneste nyt

fra Nordjylland