02:09

Personale fra både Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland var i dag troppet op foran Regionshuset for at vise deres utilfredshed med planlagte besparelser på de nordjyske hospitaler.

Demonstranter på gaden mod bebudede sygehus-besparelser

Dansk Sygeplejeråd, FOA og HK planlægger at møde talstærkt op før tirsdagens møde i regionsrådet for at vise deres utilfredshed mod nedskæringer

Politikerne i regionsrådet kan forvente at få en varm velkomst, når de møder ind til dagens regionsrådsmøde i Regionshuset i Aalborg. Flere faglige organisationer har nemlig bebudet demonstration mod nye planlagte nedskæringer på de nordjyske sygehuse.

Nedskæringer, som regionsrådspolitikerne netop skal behandle på dagens møde.

Læs også Fagblad: Regionerne skal fyre op mod 500 på sygehusene

De planlagte besparelser løber op i 50 mio. kr. på Regionshospital Nordjylland og 130 mio. kr. på Aalborg Universitetshospital, og blandt medarbejdere er der stor bekymring for, hvordan arbejdet og hverdagen skal hænge sammen, hvis spareplanerne bliver vedtaget i den form, der er lagt op til. Besparelserne rammer blandt andet intensivafdelingen, der tager sig af de mest kritiske patienter. Den står til at miste to sygeplejersker, én seng lukkes ned i en periode, ligesom antallet af operationer skæres ned.

- Jeg kan være meget bekymret for, om de tilbageværende ressourcer hænger sammen med de opgaver, der skal løses. Man skærer væk og tænker, at det nok skal hænge sammen – det vil vise sig hvilken betydning, det får, har fællestillidsmand for sygeplejersker og radiografer Pia Jødal Næss-Schmidt tidligere sagt til TV2 Nord. 

Også terapiafsnittet er udset til at miste stillinger. Her vil både fysioteraputer og ergoterapeuter skulle forlade afdelingen, og det betyder færre ambulante behandlinger som f.eks. genoptræning efter en operation.

TV2 Nord følger dagens regionsrådsmøde og den bebudede demonstration her på tv2nord.dk m.m.